Chicago vyradí číslo Chrisa Cheliosa. V NHL hral do 48 rokov

Chris Chelios.
Chris Chelios. (Autor: Twitter / Chicago Blackhawks)
Oh my Hockey|8. sep 2023 o 06:46

Je rodákom z Chicaga.

CHICAGO. Vedenie klubu Chicago Blackhawks sa rozhodlo vyradiť číslo 7, ktoré v ich klube nosil Chris Chelios. Oznámil to spevák skupiny Pearl Jam pred vypredaným United Center, kde "jastrabi" hrávajú svoje zápasy.

Ceremoniál sa uskutoční 25. februára 2024. Blackhawks budú hostiť Detroit, v ktorého drese vyhral Chelios dva Stanley Cupy.

Jeho číslo bude deviate, ktoré si v klube už nik ďalší neoblečie. Napodobní Glenna Halla (1), Pierrea Pilotea (3), Keitha Magnussona (3), Bobbyho Hulla (9), Denisa Savarda (18), Stana Mikitu (21), Tonyho Esposita (31) a Mariána Hossu (81).

"Vstupujeme do novej éry Blackhawks na ľade, ale uctenie si bývalých členov tejto organizácie je a vždy bude prioritou. Chris Chelios reprezentuje nielen Blackhawks, ale vzhľadom na svoje korene aj mesto Chicago," vyhlásil CEO klubu Danny Wirtz.

"Sme nadšení, že číslo Chrisa Cheliosa bude navždy visieť pod strechou United Center. Organizáciu toho čaká ešte veľa, pretože oslavujeme úspechy mnohých skvelých hráčov, ktorí nosili dres Blackhawks," pridal sa k nemu prezident klubu Jaime Faulkner s tým, že fanúšikovia môžu očakávať ešte niekoľko ďalších vyradených čísel.

Chelios odohral v Chicagu deväť sezón, z toho štyri ako kapitán. Nastúpil do 664 zápasov základnej časti, v ktorých pozbieral 487 (92+395) bodov a 1495 trestných minút. V Chicagu sa narodil a vyrastal.

V dlhej kariére nastupoval aj za Montreal, Detroit a Atlantu. V NHL odohral 26 sezón a 1651 stretnutí. S hokejom skončil ako 48-ročný. Je držiteľom troch Stanleyho pohárov a troch Norrisových trofejí pre najlepšieho zadáka súťaže. Päťkrát sa dostal do prvého All-Star tímu sezóny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago vyradí číslo Chrisa Cheliosa. V NHL hral do 48 rokov