Jeden sa pobil s Chárom, druhý bol kapitán zlatej generácie. Litvínov má asistentov

Robert Reichel (vľavo) na snímke z roku 2003 spolu s Milanom Hejdukom.
Robert Reichel (vľavo) na snímke z roku 2003 spolu s Milanom Hejdukom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|25. okt 2022 o 13:05

Růžičkov nástupca predstavil kolegov.

LITVÍNOV. Hokejistov Litvínova povedie z pozície hlavného trénera Karel Mlejnek, ktorému budú asistovať Robert Reichel a David Kočí.

Posledný tím tabuľky českej extraligy v pondelok odvolal Vladimíra Růžičku, ktorý nahradil vlani v novembri na striedačke Slováka Vladimíra Országha.

Litvínov vyhral zo štrnástich duelov iba dva a po sérii siedmich prehier klesol na dno tabuľky. Mlejnek doteraz pôsobil v Litvínove na poste asistenta Růžičku.

"Pozíciu trénerov sme začali riešiť v sobotu po piatkovom neúspechu v Olomouci. Zvažovali sme viacero variantov trénerského tímu, ale rozhodli sme sa pre Mlejnka.

Rozhodla jeho doterajšia odvedená práca a dáva nám to zmysel aj kvôli kontinuite, keďže pozná mužstvo," povedal generálny a športový riaditeľ klubu Pavel Hynek pre portál idnes.cz.

VIDEO: Zdeno Chára vs. Dávid Kočí v NHL

Růžička však neodchádza z klubu a presunul sa k mládeži. Za Litvínov hrajú aj slovenskí legionári Denis Godla, Matej Tomek, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

Reichel ako kapitán zlatej českej generácie má v zbierke tri tituly a tri bronzové medaily z MS. Odohral jedenásť sezón v kanadsko-americkej NHL.

Kočí odohral v profilige päť ročníkov, preslávil sa pamätnou krvavou bitkou so slovenským obrancom Zdenom Chárom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jeden sa pobil s Chárom, druhý bol kapitán zlatej generácie. Litvínov má asistentov