Privítali ho ako kráľa, Krejčí spoluhráčov okamžite ohúril

David Krejčí v drese Olomoucu.
David Krejčí v drese Olomoucu. (Autor: HC Olomouc/ twitter)
Miroslav Kováčik|11. sep 2021 o 12:35

Útočník si pochvaľoval skvelú atmosféru.

OLOMOUC. Český hokejový útočník David Krejčí sa po deviatich rokoch vrátil domov. Na jeho premiéru v seniorskom tíme Olomoucu bolo zvedavých štyri a pol tisíc fanúšikov a niekdajší útočník Bostonu Bruins ich nesklamal. 

Tridsaťpäťročný rodák zo Šternberku skóroval v úvodnom zápase sezóny, v ktorom jeho Olomouc zdolal Mladú Boleslav 3:2 po predĺžení.

Krejčí sa na začiatku druhej tretiny výborne zorientoval pred bránkou súpera, keď ťažil zo strely Jiřího Ondruška od modrej čiary. 

Zaujímavosťou je, že spoločne hrávali ešte na základnej škole. 

"Samozrejme, som rád, pretože góly tak často nedávam. Jirko bol vždy výborný hráč, ale od doby, kedy som ho videl naposledy, sa ešte zlepšil. A to bolo v 9. triede," s úsmevom povedal Krejčí pre klubový web. 

Krejčí nastúpil s A-čkom na drese a od domácich fanúšikov sa dočkal vrelého privítania. Tí pred začiatkom duelu roztiahli na tribúne veľký transparent s podobizňou českého útočníka, ako dvíha nad hlavu Stanleyho pohár.

Pod tým bolo napísané: "Kráľ je doma, nech žije kráľ". 

"Choreo som si všimol. Bolo to super! Veľmi si cením atmosféru. Tá bola jedným z dôvodov, prečo som sa sem vrátil. Ľudia urobili výbornú kulisu, za čo som im vďačný," uviedol Krejčí na sociálnych sieťach.

V zápase napokon odohral viac ako 22 minút, pričom nastupoval v oslabeniach a často od modrej čiary aj dirigoval presilovkovú formáciu Olomouca. 

"Hovorí nám vecne, čo zlepšiť. Je extratrieda. Čumím s otvorenými ústami ako sa niekto môže dostať na takúto úroveň. Takýto hráč nám dodá sebavedomie," povedal strelec víťazného gólu Jan Knotek pre idnes.cz. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Privítali ho ako kráľa, Krejčí spoluhráčov okamžite ohúril