Český brankár vytvoril nový rekord MS, prekonal aj Lundqvista

Český brankár Tomáš Suchánek na MS v hokeji do 20 rokov.
Český brankár Tomáš Suchánek na MS v hokeji do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. dec 2022 o 09:45

Momentálne je desiaty v kanadskom bodovaní.

BRATISLAVA. Český hokejový brankár Tomáš Suchánek ochytal na MS do 20 rokov 2023 ešte len dva zápasy, no už má na konte jeden rekord.

V zápasoch proti Kanade a Rakúsku sa asistenciou podieľal až na troch góloch svojho mužstva, čo sa žiadnemu inému brankárovi predtým nepodarilo.

"To som vôbec nevedel. Znie to dobre," povedal pre hokej.cz.

Proti kolíske hokeja si pripísal asistenciu pri záverečnom góle Matouša Menšíka a pri výhre 9:0 nad Rakúskom rozbehol gólové akcie, na ktorých boli presné zakončenia Jakuba Brabenca a Gabriela Szturca.

VIDEO: Asistencia Tomáša Suchánka v zápase proti Kanade

Donedávna sa o rekord v počte dvoch asistencii delili štyria brankári - Američan John Gibson, Lotyš Janis Kalninš, Švéd Henrik Lundqvist a Fín Joni Ortio.

"Brankár Tomáš Suchánek po dvoch hracích dňoch MSJ na 4.mieste v percentuálnej úspešnosti brankárov a na 10. pozícii kanadského bodovania turnaja s troma gólovými prihrávkami," spomenul komentátor Robert Záruba.

"Chalani si z toho robia trochu srandu. Hlavne tí, ktorí zatiaľ nemajú toľko bodov. Musíte to rýchlo odohrať a potom dúfať, že útočníci dajú gól.

Je to skôr o náhode. Podľa mňa som nikdy nemal toľko bodov, ako za tieto dva zápasy," dodal 19-ročný rodák z českého mesta Přerov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Český brankár vytvoril nový rekord MS, prekonal aj Lundqvista