Podstúpil liečenie. Price vyhral trofej, na ktorú nominovali aj Cháru

Carey Price.
Carey Price. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|4. jún 2022 o 06:20

Carey Price vymeškal značnú časť sezóny.

MONTREAL. Brankár Montrealu Canadiens Carey Price získal Bill Masterton Trophy, cenu za oddanosť a vernosť hokeju.

Na trofej bolo nominovaných 32 hráčov, z každého klubu jeden. Z New Yorku Islanders ním bol Slovák Zdeno Chára.

Price sa v júli podrobil operácii kolena potom, ako zohral kľúčovú úlohu pri prekvapujúcom postupe Canadiens do finále Stanleyho pohára. Svoj debut v sezóne 2021/22 absolvoval až 15. apríla.

V októbri sa zapojil do programu pomoci hráčom NHL/NHLPA a podrobne opísal svoje problémy s duševným zdravím a užívaním návykových látok. Price vtedy povedal, že uprednostní zdravie kvôli sebe a svojej rodine.

"V živote sa vždy vyskytnú prekážky, ktoré budú pre vás výzvou," povedal kanadský brankár po zisku Mastertonovej trofeje.

"A myslím si, že mať schopnosť prekonať ich, udržať si perspektívu a napredovať je niečo, čo by sme mali všetci učiť naše deti a blízkych.

Musím sa poďakovať mojej rodine. Bez jej podpory by to bolo oveľa ťažšie. Som veľmi vďačný, že mám všetkých týchto ľudí vo svojom živote," dodal.

Tridsaťštyriročný Kanaďan odchytal v ročníku 2021/22 päť duelov s úspešnosťou zákrokov 87,8 percenta a priemerom 3,63 inkasovaných gólov na zápas.

Price vyhral hlasovanie s 343 bodmi, pričom 50 zo 183 novinárov ho umiestnilo na prvú priečku. Je tak šiestym hráčom Canadiens, ktorý získal toto ocenenie, a prvým od útočníka Maxa Paciorettyho (2011/2012).

Chára bol tretí s 242 bodmi a 33 prvými miestami, o 22 bodov za Kevinom Hayesom, ktorý si už tretiu sezónu oblieka dres Philadelphie Flyers.

"Treba vyzdvihnúť aj "Big Z", Kevina a všetkých ostatných nominovaných z každého tímu za ich odolnosť a oddanosť v živote a hokeji," povedal Price.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Podstúpil liečenie. Price vyhral trofej, na ktorú nominovali aj Cháru