Hokej: Budaja čaká boj o post jednotky v Colorade

Slovenský brankár Peter Budaj bude musieť obhájiť svoj post brankárskej jednotky v Colorade Avalanche
Slovenský brankár Peter Budaj bude musieť obhájiť svoj post brankárskej jednotky v Colorade Avalanche (Autor: TASR)
SITA|5. sep 2007 o 14:50

DENVER 5. septembra (SITA) - Hokejisti Colorado Avalanche začnú 13. septembra prvý tréningový kemp po sezóne, v ktorej prvýkrát v klubovej histórii po presťahovaní do Denveru nepostúpili do play off. ...

DENVER 5. septembra (SITA) - Hokejisti Colorado Avalanche začnú 13. septembra prvý tréningový kemp po sezóne, v ktorej prvýkrát v klubovej histórii po presťahovaní do Denveru nepostúpili do play off. Počas prípravy na nový ročník bude v Colorade ostro sledovaný aj súboj o brankársku jednotku medzi skúseným Jose Theodorom a slovenským gólmanom Petrom Budajom. Držiteľ Zlatého puku pre najlepšieho brankára SR vytlačil v poslednej sezóne Theodora z bránky.

Kanaďanovi mnohí vyčítali slabšiu výkonnosť. Budaj nastúpil v 39 z posledných 46 zápasov a sezónu zakončil s 31 víťazstvami. Zarábal pritom o 5,3 milióna dolárov menej ako Theodore. "Čakám veľmi zdravú súťaž. Rozdiel oproti vlaňajšku je v tom, že tentoraz už vieme, čo môžeme od Petra očakávať. On zasa vie, o čo bojuje. Na druhej strane si myslím, že Jose môže prekvapiť mnohých fanúšikov. Stále patrí medzi elitných športovcov a bude to chcieť aj dokázať," povedal generálny manažér Colorada Francois Giguere. Theodore sa minulú stredu podrobil menšej operácii kolena, do začiatku kempu však bude zdravotne v poriadku.


Nachádzate sa tu:
Domov