Klub Bratislava Capitals po tragédiách nedohrá sezónu

Fanúšikovia zapaľovali pred štadiónom sviečky na pamiatku zosnulých hokejistov Dušana Pašeka ml. a Borisa Sádeckého.
Fanúšikovia zapaľovali pred štadiónom sviečky na pamiatku zosnulých hokejistov Dušana Pašeka ml. a Borisa Sádeckého.
Sportnet, TASR|8. nov 2021 o 18:58

Capitals by v ďalšej sezóne chceli pokračovať.

BRATISLAVA. Bratislava Capitals nedohrá aktuálnu sezónu nadnárodnej súťaže ICE Hockey League (IHL). Klub to oznámil na sociálnej sieti prostredníctvom stanoviska.

Vedenie klubu sa tak rozhodlo po minulotýždňových tragických udalostiach, ktoré ho zasiahli.

Zástupcovia súťaže následne agentúre APA potvrdili, že žiadosť bratislavského klubu vzali na vedomie a budú sa ňou v najbližších dňoch zaoberať.

Capitals v stanovisku píšu, že sa zo súťaže neodhlasujú a v ďalšej sezóne by v nej chceli pokračovať.

Stanovisko iClinic Bratislava Capitals k účasti v ICE Hockey League

Vzhľadom na tragické udalosti, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli náš klub, sme sa rozhodli požiadať vedenie nadnárodnej ICE Hockey League o prerušenie našej účasti v ďalších zápasoch tejto sezóny. Klub sa rozhodol ligu v tejto sezóne nedohrať, ale z ligy sa neodhlasuje. Budeme čakať na spätnú väzbu zo strany vedenia ligy.

Nateraz našim hráčom ďakujeme za ich doterajšie úsilie a ich hokejové srdcia, ktoré nechávali na ľade pri každom jednom zápase. Veríme, že fanúšikovia pochopia toto rozhodnutie a podporia nás v tomto neľahkom období.

Klub zasiahli v priebehu pár dní dve tragické správy. Pred dvoma týždňami v piatok skolaboval na ľade rakúskeho Dornbirnu útočník Boris Sádecký, bol vo vážnom stave a napokon skonal na zlyhanie srdca v stredu vo veku 24 rokov.

O dva dni neskôr zomrel aj viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek mladší.

Capitals vstúpili do IHL v sezóne 2020/2021, v základnej časti obsadili 7. miesto a v nadstavbe sa pri svojej premiére prebojovali do play off. V ňom podľahli vo štvrťfinále neskoršiemu vicemajstrovi Bolzanu 1:4 na zápasy.

V prebiehajúcom ročníku odohrali 14 zápasov, v ktorých nazbierali 20 bodov a patrila im priebežná 10. priečka zo štrnástich účastníkov súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov