Oživovali ho na ľade. Stav hokejistu Borisa Sádeckého je vážny

V utorňajšom zápase proti Klagenfurtu strelil Boris Sádecký hetrik, v piatok v súboji proti Dornbirnu skolaboval.
V utorňajšom zápase proti Klagenfurtu strelil Boris Sádecký hetrik, v piatok v súboji proti Dornbirnu skolaboval. (Autor: SVAŤO STRAKA/BRATISLAVA CAPITALS)
Sportnet, TASR|30. okt 2021 o 19:50

Hráč Bratislava Capitals skolaboval v piatkovom zápase v Rakúsku.

BRATISLAVA. Zdravotný stav slovenského hokejistu Borisa Sádeckého je po kolapse v piatkovom zápase IHL na ľade Dornbirnu stabilizovaný, ale vážny. V sobotu to uviedol viceprezident iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek.

Klub priniesol oficiálne stanovisko po konzultácii s rodinou 24-ročného útočníka.

"Borisov stav je stabilizovaný, avšak vážny. Stále prebiehajú nutné vyšetrenia. Podrobnejšie informácie klub momentálne nebude poskytovať vzhľadom na žiadosť rodiny Borisa Sádeckého. Jeho rodina ďakuje všetkým fanúšikom za podporu," povedal Pašek.

Sádeckého po kolapse previezli do nemocnice a zápas predčasne ukončili. K situácii došlo po prvej tretine za stavu 1:0 pre domácich.

"V jednom momente Slovák Boris Sádecký ešte korčuľoval na ľade, v ďalšom 24-ročný hokejista náhle spadol. Sádecký ležal nehybne na chrbte a trvalo večnosť, kým k nemu prišli záchranári. Štyri minúty. Sádeckého pred očami spoluhráčov oživovali a potom ho previezli do nemocnice, kde je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vďaka Bohu, že je stabilizovaný," napísal ešte v noci Hannes Mayer z portálu neue.at.

Hokejistovi údajne zlyhalo srdce.

Na sociálnej sieti zareagovali aj domáci Bulldogs: "Myšlienkami sme s hráčom Bratislava Capitals."

Bratislavský klub v nadväznosti na túto udalosť preložil sobotný zápas na ľade Val Pusterie na neurčito.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Oživovali ho na ľade. Stav hokejistu Borisa Sádeckého je vážny