Dvorský v Top 10, v troch kolách až sedem Slovákov. Vyšiel najpresnejší draftový rebríček

Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov.
Slovenský útočník Dalibor Dvorský v zápase proti Dánsku na MS do 18 rokov. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|23. jan 2023 o 18:38

Do rebríčka sa prebojoval aj brankár Adam Gajan.

BRATISLAVA. Do preddraftového rebríčka Boba McKenzieho z TSN sa dostalo sedem slovenských hokejistov. Rankingy skúseného novinára bývajú dlhodobo najpresnejšie, keďže dlhodobo komunikuje so skautmi z NHL.

Neohrozenou jednotkou je Connor Bedard. Generačný talent nasledujú Adam Fantilli, Leo Carlsson, Matvej Mičkov a Zach Benson.

Najvyššie hodnoteným Slovákom je neprekvapivo Dalibor Dvorský. Útočník AIK hrajúci v druhej najvyššej švédskej súťaži figuruje v rebríčku na deviatom mieste.

McKenzie podotýka, že skauti často rozmýšľajú nad jeho ofenzívnym potenciálom. Tí, ktorí jeho útočným zručnostiam veria viac, ho radia aj do najlepšej päťky draftu.

O desať miest nižšie sa nachádza Samuel Honzek. Útočník Vancouveru Giants je v prvom ročníku v zámorskej WHL veľmi produktívny a stúpa v rebríčkoch. Nanešťastie ho pozastavilo zranenie z MS do 20 rokov.

Ako prvý v druhom kole, teda z celkového 33. miesta, by mohol byť vybratý zadák Maxim Štrbák. Nie je však vylúčené, že syna Martina Štrbáka zvolia aj skôr.

Do druhého kola zaradil McKenzie aj brankárskeho skokana roka Adama Gajana. Zázrak z posledných MS do 20 rokov umiestnil na 56. pozíciu.

Na koniec druhého kola sa zmestil aj Alex Čiernik, ktorý nedávno prestúpil v rámci druhej švédskej ligy na hosťovanie. Svoje meno si našiel na 63. priečke.

Medzi osemdesiatkou najlepších sú aj Ondrej Molnár (68.) a Martin Mišiak (76.). Prvý menovaný hrá v zámorí od polovice decembra, druhý čoskoro prestúpi do americkej USHL.

Slováci v rankingu Boba McKenzieho

Pozícia v rebríčku

Meno

9.

Dalibor Dvorský

19.

Samuel Honzek

33.

Maxim Štrbák

56.

Adam Gajan

63.

Alex Čiernik

68.

Ondrej Molnár

76.

Martin Mišiak

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský v Top 10, v troch kolách až sedem Slovákov. Vyšiel najpresnejší draftový rebríček