Zvolenčania nehrali desať dní, výpadok cítili. V derby sa však napokon rozbehli

Brankár HKM Zvolen Adam Trenčan.
Brankár HKM Zvolen Adam Trenčan. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Sportnet, TASR|9. jan 2022 o 22:25

Tréner Banskej Bystrice chválil po prehre kanadského brankára.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Zvolena nastúpili na prvý súťažný zápas v novom roku po takmer desiatich dňoch pauzy a to hneď v derby proti Banskej Bystrici.

Majster však v nedeľnom dueli 50. kola Tipos extraligy nedal taktickou hrou domácemu rivalovi šancu. Aj s brankárom Adamom Trenčanom, ktorý nahradil zraneného Robina Rahma, neinkasoval pod Urpínom a tešil sa z tesnej výhry 1:0.

Zvolenčania pocítili herný výpadok

Tréner Zvolena Peter Oremus však po zápase nesršal len radosťou. "Rozbeh do tohto zápasu nebol z našej strany taký, ako sme si predstavovali. Zohralo v tom rolu i to, že naposledy sme hrali 30. decembra," poznamenal na pozápasovom brífingu.

"Postupom času sa náš výkon zlepšoval. Druhá a tretia tretina už bola z našej strany dobrá. Vytvorili sme si šance, len škoda, že nám tam nepadlo viac gólov.

Zahrali sme dobre aj presilovky, mali sme početnosť streľby, len sme sa v nich nepresadili. Dôležité však bolo, že sme ubránili aj oslabenia. Celkovo je to pre nás dôležité víťazstvo," doplnil Oremus.

Droppa po prehre chválil brankára

Banskobystričania boli v zápasovom rytme, avšak po troch dueloch, v ktorých bodovali, prehrali v piatok prekvapujúco na ľade posledného Liptovského Mikuláša.

Do bránky preto putoval Kanaďan Evan Weninger. Ten na Liptove svojmu tímu chýbal. V nedeľnom derby odviedol dobrú robotu, inkasoval iba jeden gól, no jeho spoluhráči sa vpredu nepresadili.

"Weninger dnes opäť ukázal, prečo sme ho do Banskej Bystrice brali. Ukázal to nielen dnes, ale aj v predchádzajúcich zápasoch. Sme radi, že ho tu máme," prízvukoval tréner Banskej Bystrice Ivan Droppa.

Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Zvolen.
Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Zvolen. (Autor: TASR - Ján Krošlák)

Trénera porazeného tímu mrzela najmä neúspešná koncovka svojich zverencov:

"Bez gólu nemôžeme vyhrať. Aj keď sme sa dostali do šancí, tak nám chýbal pokoj a rozvaha v zakončení. Jednoznačne musíme zlepšiť presilovky. Mali sme ich štyri, z toho krátko aj v piatich proti trom, no vypracovali sme si prakticky iba jednu šancu. Tam vidím veľký priestor na zlepšenie.

Inak sa mužstvu v nasadení a prístupe nedá nič vytknúť. Hralo celých 60 minút. Bolo to diametrálne odlišné, než v Liptovskom Mikuláši, kde sme prvých päť minút zaspali a potom sa to s nami viezlo. Jediné, čo môžem hráčom vytknúť, je, že nedali ani jeden gól."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolenčania nehrali desať dní, výpadok cítili. V derby sa však napokon rozbehli