Vyhral dva Stanley Cupy, bol kapitánom. Andrew Ladd oficiálne ukončil kariéru

Andrew Ladd.
Andrew Ladd. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. sep 2023 o 06:54

V NHL odohral 1001 zápasov.

NEW YORK. Hokejový útočník Andrew Ladd oficiálne oznámil koniec kariéry. Učinil tak v nedeľu.

Na sociálnych sieťach sa objavilo vyhlásenie priamo od neho, v ktorom ďakuje za roky prežité v NHL.

"Prišiel čas začať novú životnú kapitolu. Ako dieťa by som si ani len nepomyslel, že mám šancu živiť sa hokejom," napísal.

"Miloval som byť súčasťou tímu, miloval som súťaženie, šancu vyhrať, výzvy, to, ako ma vedeli pohltiť momenty, miloval som pocit, že niekam patrím, sebadôveru, ktorú som získal aj dokazovanie ostatným, že sa vo mne mýlia."

Vo vyhlásení bol vďačný najmä ľuďom, ktorými bol obklopený. "Navždy budem vďačný za to, ako tento šport vyformoval moju osobnosť a za ľudí, ktorých priniesol do môjho života," dodal na záver.

Ladd nastupoval v NHL medzi rokmi 2005-2022. Kariéru mu skrátili zranenia, v ich dôsledku neodohral v sezónach 2020/21 a 2022/23 v profilige ani jedno stretnutie.

V súťaži nastúpil do 1001 duelov. Pozbieral 550 bodov za 256 gólov a 294 asistencií. Bol váženým lídrom - ako kapitán viedol rok Atlantu Thrashers a ďalších päť rokov po sťahovaní aj Winnipeg Jets.

Dvakrát vyhral Stanley Cup. Po prvý raz to dokázal ako nováčik v roku 2006 v drese Caroliny, druhý triumf sa mu podaril v roku 2010 s Chicagom.

Kariéru začal v drese Hurricanes, ktorí ho v roku 2004 draftovali zo štvrtej pozície. Potom hrával za Chicago, Atlantu, Winnipeg, New York Islanders a naposledy za Arizonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhral dva Stanley Cupy, bol kapitánom. Andrew Ladd oficiálne ukončil kariéru