Sotva prišiel z KHL a hneď dominuje. Odíde z Vancouveru alebo predĺži zmluvu?

Andrej Kuzmenko oslavuje gól.
Andrej Kuzmenko oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. jan 2023 o 23:02

Andrej Kuzmenko patrí k objavom sezóny.

VANCOUVER. Andrej Kuzmenko vletel do NHL ako víchor. Potom, čo sa stal hviezdou v Kontinentálnej hokejovej lige, sa už v prvom ročníku v zámorí zaradil medzi lídrov Vancouveru Canucks.

"Kosatkám" sa upísal pred sezónou 2022/23. Hoci v zámorí nikdy nehral, zbiera takmer bod na zápas - po 47 dueloch má na konte 43 (21+22) bodov.

Podpísal len ročnú zmluvu, preto má budúcnosť stále otvorenú. Aktuálne poberá ročný plat na úrovni 950 tisíc dolárov, avšak po premiérovej sezóne sa bezpochyby zvýši.

Podľa agenta Dana Milsteina by bol za premosťovací kontrakt na kratší čas. Dlhodobú zmluvu zatiaľ nechce.

Prezident organizácie Jim Rutherford nedávno vyhlásil, že by chcel s Rusom predĺžiť kontrakt. Otázkou je, ako veľmi bude ochotný pristúpiť na jeho požiadavky.

Kuzmenko je vo výhodnej pozícii. Ak mu Canucks nesplnia, čo si zažiada, môže z klubu po sezóne odísť a nájsť si nového zamestnávateľa.

Jeho preferencia je však v čomsi zvláštna. Čoskoro oslávi 27. narodeniny a hráči v jeho veku zväčša vyhľadávajú dlhodobejšiu istotu. Zvlášť po produktívnom úvodnom ročníku bude o jeho služby vysoký záujem, preto by si mohol vyrokovať slušný kontrakt aj na päť či viac rokov.

S konkrétnou možnou podobou budúcej zmluvy prišiel Kevin Weekes. Podľa insidera zaujíma Kuzmenka kontrakt v dĺžke dvoch rokov a vo výške platu 5-6 miliónov ročne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sotva prišiel z KHL a hneď dominuje. Odíde z Vancouveru alebo predĺži zmluvu?