Ovečkin vyrovnal zápis Gretzkého. Na dosah má aj ďalší rekord

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|21. mar 2022 o 13:06

Ovečkin dosiahol túto hranicu už po dvanásty raz v kariére.

WASHINGTON. Aj vo veku 36 rokov stále strieľa jeden gól za druhým a prepisuje históriu NHL. Alexander Ovečkin je jednoducho nezastaviteľný.

Svedčí o tom maj fakt, že proti Dallasu Stars strelil svoj 40. gól v sezóne. Ako inak ako v presilovke z jeho obľúbeného miesta

Pre Ovečkina to bol historický míľnik. Je to jeho 12. sezóna v lige, v ktorej strelil aspoň 40 gólov, čím vyrovnal rekord Wayna Gretzkého.

Zatiaľ čo legenda Capitals dosiahla tento míľnik v sedemnástich sezónach v jednom klube, Gretzky rozdelil svoje 40-gólové sezóny medzi deväť sezón v Edmontone Oilers a tri v Los Angeles Kings.

"Je neuveriteľne konzistentný," pochválil ho tréner Washingtonu Peter Laviolette. "Je to neuveriteľný úspech, ale pomaly si naň zvykám. Alex bol konzistentný od tréningového kempu a udržal si to," dodal.

Ovečkin tiež piatykrát strelil aspoň 40 gólov v sezóne po svojich 30. narodeninách, čím sa vyrovnal ďalšej legende Philovi Espositovi.

Ruský kanonier má aktuálne sezónu rozbehnutú na 51 gólov, čo by bola jeho deviata sezóna v NHL, v ktorej by dosiahol túto hranicu.

Len Mike Bossy a Wayne Gretzky dokázali počas svojej kariéry toľkokrát streliť 50 gólov, takže Ovečkin môže vyrovnať ďalší historický rekord.

Navyše vo veku 36 rokov by bol najstarším hráčom, ktorý prekonal hranicu 50 gólov, čo je rekord, ktorý stále drží Johnny Bucyk, ktorý strelil svoj 50. gól v sezóne 1970/71 vo veku 35 rokov a 308 dní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin vyrovnal zápis Gretzkého. Na dosah má aj ďalší rekord