Hokejista, ktorý sa vyhrážal policajtom, sa kajá. Vyhľadal pomoc

Alex Galchenyuk v drese Colorado Avalanche.
Alex Galchenyuk v drese Colorado Avalanche. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. júl 2023 o 07:18

Ospravedlnil sa polícii aj fanúšikom.

SCOTTSDALE. Viac ako týždeň po incidente s arizonskou políciou sa Alex Galchenyuk prostredníctvom vyhlásenia ospravedlnil všetkým zainteresovaným i hokejovým fanúšikom.

Rozhodol sa zúčastniť na asistenčnom programe hráčskej asociácie NHLPA. Ten je určený na pomoc hráčom v problémoch, zväčša sa týka závislostí.

Galchenyuka zatkla 9. júla polícia. Príčinou bolo niekoľko dôvodov - útek z miesta nehody, výtržníctvo, neuposlúchnutie výzvy polície, kladenie odporu pri zatýkaní či vyhrážanie sa.

O pár dní neskôr s ním Arizona Coyotes ukončili pracovný pomer. Zamestnávateľa momentálne nemá a vzhľadom na jeho rozhodnutie by ho v budúcich niekoľkých mesiacoch ani mať nemal.

Vyhlásenie pridal na sociálne siete a poslal ho aj polícii. Okrem iného napísal:

"Moje činy po požití alkoholu neprezentovali to, aký naozaj som, ale musím za ne prevziať zodpovednosť a dúfam, že jedného dňa vám budem môcť ukázať, že som lepší človek ako ten, s ktorým ste sa bohužiaľ stretli minulý týždeň.

To, čo vy všetci robíte, keď nasadzujete svoje životy, aby ste chránili a slúžili, je nesebecké a hrdinské. Každého z vás si vážim a rešpektujem a chcem, aby ste vedeli, že na sebe budem každý deň pracovať s cieľom, aby som sa jedného dňa dokázal napraviť a pokúsil sa získať vaše odpustenie."

V ďalšom vyhlásení sa obrátil na fanúšikov Arizony.

"Veľmi som vás sklamal a je mi to naozaj ľúto. Hoci moje správanie po požití alkoholu nezodpovedá tomu, aký naozaj som, beriem za to úplnú zodpovednosť. Moje činy ma pripravili o možnosť robiť to, čo milujem, profesionálne hrať hokej," vyjadril sa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejista, ktorý sa vyhrážal policajtom, sa kajá. Vyhľadal pomoc