Kariéru v NHL zahodil škandalóznym videom. Ružička bude pôsobiť v ruskej KHL

Adam Ružička v drese Arizony
Adam Ružička v drese Arizony (Autor: SITA/AP)
Sportnet|29. máj 2024 o 16:32

Ružička bol bez klubu od konca februára.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Adam Ružička bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v ruskej KHL. Zmluvu podpísal so Spartakom Moskva.

Ruský klub zverejnil informáciu na svojom webe aj sociálnych sieťach.

Ešte predtým vyšla v stredu informácia o tom, že do KHL mieri ďalší Slovák Mário Grman. Obranca pritom reprezentoval Slovensko na nedávno skončených MS v hokeji 2024 v Česku.

"Som rád, že všetko dopadlo takto - stal som sa súčasťou takého seriózneho klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského - a okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov.

Chcem odkázať všetkým fanúšikom Spartaka, že sa už neviem dočkať začiatku novej sezóny a našich víťazstiev s vami!" citoval Slováka ruský klub na svojom webe.

Ružička začal uplynulý ročník NHL v drese Calgary. Kanadský tím ho následnej v januári ho umiestnil na tzv. waiver listinu, kde bol k dispozícii všetkým generálnym manažérom zadarmo a stiahli si ho Arizona Coyotes.

Za Arizonu však Ružička odohral len tri zápasy. Vedenie "kojotov" vyhodilo Slováka po tom, čo na sociálnej sieti zverejnil video, na ktorom vyzeral, že užíva drogy.

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan odohral v ročníku 2023/24 dokopy 42 stretnutí so ziskom 9 (3+6) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kariéru v NHL zahodil škandalóznym videom. Ružička bude pôsobiť v ruskej KHL