Nasleduje úspešného brata. Reprezentácia pre mňa znamená veľa, hovorí Adam Nemec

Slovenský hokejista Adam Nemec počas MS hráčov do 18 rokov 2024.
Slovenský hokejista Adam Nemec počas MS hráčov do 18 rokov 2024. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
TASR|22. júl 2024 o 17:44

Slovenskí hokejisti do 18 rokov sa pripravujú na Hlinka Gretzky Cup 2024.

PIEŠŤANY. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov začala v pondelok v Piešťanoch druhý blok prípravy na prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup 2024, ktorý sa uskutoční od 5. do 10. augusta v kanadskom Edmontone.

Oproti úvodnému bloku prišlo k výrazným zmenám v nominácii. Z pôvodného 44-členného menoslovu nebude pokračovať v príprave viac ako polovica hráčov a do tímu pribudli mnohé nové tváre. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

V druhom bloku prípravy na Hlinka Gretzky Cup sa k mužstvu pripojili viacerí účastníci uplynulých MS tejto vekovej kategórie vo Fínsku ako Patryk Zubek, Tomáš Chrenko, Adam Nemec, Andreas Straka, Tobias Tomík, Adam Kalman, Ján Chovan a Michal Svrček.

Okrem hokejistov z nosného ročníka 2007 figurujú na aktuálnej súpiske aj traja hráči ročníka 2008 - obrancovia Roderik Černák s Adamom Goljerom a útočník Timothy Kazda.

"Myslím si, že bol veľmi fajn tréning. Mali sme nejaké cvičenia, hru jedna na jedna, dva na dva a podobné veci," povedal Nemec po prvej tréningovej jednotke pre hockeyslovakia.sk.

Slovenskí hokejisti odohrajú pred štartom Hlinka Gretzky Cupu štyri medzištátne duely. Vo štvrtok 25. júla (17.00 h) a v piatok 26. júla (12.15 h) nastúpia v Piešťanoch proti rovesníkom z Ukrajiny.

Po spomenutom dvojzápase tréneri vytvoria záverečnú nomináciu na turnaj a 30. júla čaká slovenský tím letecký presun do zámoria. V Kanade nastúpia na ďalšie dva zápasy proti domácim hráčom (1. augusta) a výberu USA (3. augusta).

Hlinka Gretzky Cup 2024 sa začne v pondelok 5. augusta. V základnej A-skupine odohrajú slovenskí hokejisti tri duely v priebehu troch dní. V prvom súboji vyzvú Švédov, následne si zmerajú sily s Kanaďanmi a do tretice nastúpia proti Švajčiarom.

Na základe výsledkov v základnej skupine bude jasný ďalší program tímu. V prípade umiestnenia na prvých dvoch pozíciách postúpia Slováci do semifinále. Ak obsadia tretiu priečku, zahrajú si o konečné piate miesto a ak obsadia štvrtú pozíciu, predstavia sa v dueli o konečnú siedmu priečku.

"Vnímame to ako každý turnaj. Nepozeráme sa na MS, ktoré už boli, ale na to, čo bude teraz a sústredíme sa rovnako na každý duel. Pre mňa to znamená veľa, všetky zápasy v reprezentačnom drese sú pre mňa ocenenie," povedal Nemec, ktorého starší brat Šimon, v súčasnosti obranca New Jersey Devils v NHL, bol súčasťou strieborného tímu v roku 2021.

"Spomínam si na to, bol som vtedy na tribúne, pozeral som asi štyri zápasy. Bol to veľmi dobrý hokej a veľký zážitok. Šimon chce, aby som si to zažil sám, ale keď chcem, tak mi poradí," vyjadril sa k úspešnému turnaju útočník HK Nitra.

Nominácia SR 18 v II. fáze prípravy na Hlinka Gretzky Cup

hráčsky káder: Lukáš Tomka, Patryk Zubek (obaja BARANI Banská Bystrica), Roberto Leonardo Henriquez, Patrik Rusznyák, Roderik Černák (všetci HC Slovan Bratislava), Michal Jozef Tkáč (HC Košice), Michal Prádel (MHK Dolný Kubín), Tomáš Chrenko, Matúš Lisý, Adam Nemec, Tomáš Rácz (všetci HK Nitra), Matej Bajza, Ivan Berčík (obaja MMHK Nitra), Samuel Murin, Andreas Straka (obaja HK ŠKP Poprad), Adam Goljer, Martin Kalis, Timothy Kazda, Tobias Tomík (všetci HK DUKLA Trenčín), Patrik Brezáni, Alex Mišiak (obaja HKM Zvolen), Adrian Raška (VLCI Žilina-mládež), Pavol Morávek (Nordic Hockey Academy/Rak.), Adam Kalman (HC Olomouc/ČR), Ján Chovan (Tappara Tampere/Fín.), Michal Čapoš (AIK/Švéd.), Michal Svrček (Brynäs IF/Švéd.), Adam Saloň (South Kent School/USA)

Realizačný tím

manažér: Branislav Varga

hlavný tréner: Martin Dendis

asistent trénera: Michal Dostál

asistent trénera: Jozef Stümpel

tréner brankárov: Adam Štefanovský

kondičný tréner: Ján Munka

lekári: Katarína Moravíková (22. - 24. 7.), Marko Bernadič (25. - 26. 7.)

maséri: Ľuboš Ondrejka (od 21. 7.), Štefan Sýkora

športový psychológ: Peter Kuračka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nasleduje úspešného brata. Reprezentácia pre mňa znamená veľa, hovorí Adam Nemec