Hipp splnil úlohu, zachránil Jihlavu v najvyššej súťaži

Michal Hipp splnil úlohu, s ktorou do Jihlavy prichádzal.
Michal Hipp splnil úlohu, s ktorou do Jihlavy prichádzal. (Autor: Twitter - Ondřej Zlámal)
SITA|18. máj 2016 o 16:33

Slovenský tréner by v klube rád pokračoval aj v budúcej sezóne.

JIHLAVA. Tréner Michal Hipp má za sebou úspešné polročné účinkovanie na lavičke českého prvoligového klubu Vysočina Jihlava. Splnil hlavný cieľ pred jarnou časťou sezóny 2015/2016 - udržať mužstvo medzi českou elitou.

Jihlava napokon v šestnásťčlennej Synot lige obsadila jedenástu priečku a v konečnej tabuľke je štyri body od zostupových pozícií.

Definitívu si zabezpečila v predposlednom kole. "Myslím si, že bolo v našich silách mať cieľ splnený už skôr. A uhrať aj viac bodov," povedal bývalý tréner slovenskej reprezentácie Hipp v rozhovore pre portál idnes.cz.

Slovenský kouč si vie predstaviť aj pokračovanie v Jihlave. "Už v zime, keď som prichádzal, sme sa s vedením dohodli, že si po sezóne sadneme a prehodnotíme ďalšiu spoluprácu. Mám to tak koncipované aj v zmluve, ktorú mám do 30. júna. Ja tam taký bod. Takže verím, že sa stretneme a povieme si, čo a ako," vravel.

Takto to vyzeralo na prvej tlačovej konferencii Michala Hippa v Jihlave.

"Musím povedať, že tu mám vytvorené maximálne podmienky pre svoju prácu. Našiel som tu mimoriadne pracovitých ľudí. Takže nevidím žiadny dôvod, prečo nepokračovať," hovoril ďalej slovenský tréner.

"Z mojej strany je záujem, ale zároveň som majiteľovi klubu a športovému vedeniu avizoval, že tu musíme vytvoriť viac konkurenčné prostredie. Posilniť sa a zároveň sa s niektorými hráčmi rozlúčiť. To futbal prináša."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hipp splnil úlohu, zachránil Jihlavu v najvyššej súťaži