Hipp sa stal trénerom Jihlavy, jeho úlohou je udrať tím v súťaži

(Autor: Twitter)
TASR|4. jan 2016 o 14:01

Veríme, že vďaka svojim bohatým skúsenostiam, náročnosti a odbornosti posunie výkonnosť nášho tímu, uviedol riaditeľ klubu.

JIHLAVA. Slovenský futbalový tréner Michal Hipp sa stal novým koučom českého klubu FC Vysočina Jihlava. Jeho kontrakt oficiálne potvrdil po jeseni štrnásty tím Synot ligy v pondelok.

Bývalý reprezentačný asistent sa môže ujať prvého tréningu zimnej prípravy.

Klub z Jihlavy uzavrel prechodné obdobie, počas ktorého funkciu hlavného trénera dočasne zastával športový manažér Milan Bokša.

"V hre bolo niekoľko mien, pričom ako najvhodnejšieho kandidáta sme vyhodnotili pána Hippa," priznal pre klubový web riaditeľ FC Vysočina Zdeněk Tulis.

mp_futbal_treningsr_pred_lich_02_r3065_res.jpg

Michal Hipp (druhý sprava) pôsobil aj pri slovenskej reprezentácii. FOTO - SITA.

"Prichádza k nám bývalý výborný futbalista, ktorý sa presadil ako tréner, keď dlhodobo pôsobil pri slovenskej reprezentácii alebo v Petržalke," spomínal Tulis.

"Veríme, že vďaka svojim bohatým skúsenostiam, náročnosti a odbornosti posunie výkonnosť nášho tímu a dovedie ho k záchrane v Synot lige."

_dsc3115_r8818_res.jpg

Michal Hipp (s číslom 5) si v máji zahral v zápase bývalých hráčov Česka a Slovenska proti legendám Premier League. FOTO - SITA.

Jihlava po zlom vstupe do sezóny odvolala po 6. kole trénera Luďka Klušáčka, ktorého vymenil Bokša. Po šestnástich kolách je o skóre za Bohemians štrnásta, predposledný Olomouc na ňu stráca jediný bod.

Päťdesiatdvaročný Hipp bol asistentom Vladimíra Weissa pri slovenskej reprezentácii. Naposledy trénoval druholigovú Nitru. Na konte má ako hráč aj päť štartov za československú a päť štartov za slovenskú reprezentáciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hipp sa stal trénerom Jihlavy, jeho úlohou je udrať tím v súťaži