Hipp je už oficiálne vo funkcii trénera Slovenska

SITA|2. máj 2012 o 17:42

Vidím to ako formu ocenenia mojej práce, hovorí o svojom menovaní za jedného z trénerov slovenskej futbalovej reprezentácie Michal Hipp.

BRATISLAVA. Prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik na minulotýždňovej štvrtkovej tlačovej konferencii oficiálne potvrdil a predstavil nových reprezentačných kormidelníkov s rovnocennými kompetenciami Stanislava Grigu a Michala Hippa, ktorí sa s vedením SFZ dohodli na podmienkach zmluvy do 31. decembra 2013.

Zatiaľ čo prvý menovaný, ešte stále aj lodivod FK Senica, bude mať status prvého trénera A-tímu SR od 9. 5., t. j. po absolvovaní finálového zápasu proti MŠK Žilina v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cup, Hipp oficiálne nastúpil na reprezentačnú stoličku od prvého májového dňa.

"Viesť národný tím je pocta pre každého trénera. Vidím to ako formu ocenenia mojej práce a výrazný posun v mojej trénerskej kariére. Myslím si, že nebude nejaký zásadný rozdiel v práci, ktorú som robil doteraz. Akurát status quo sa v hierarchii posunulo na vrchol. Poznám dôverne prostredie aj atmosféru v národnom tíme, nakoľko s mnohými hráčmi pracujem už dlho," uviedol po svojom menovaní do funkcie 49-ročný Michal Hipp.

Hipp bol asistentom pri slovenskej reprezentácii v rokoch 2003 - 2006, ako aj v úspešnom období rokov 2008 až 2012.

Po tom, čo k 31. januáru 2012 uzavrel svoje účinkovanie na lavičke "áčka" Vladimír Weiss st., dostal Hipp "poverenie" viesť slovenský tím vo februárovom úvodnom vystúpení v tomto kalendárnom roku proti domácemu Turecku a v Burse dosiahol so svojimi zverencami veľmi priaznivý výsledok (2:1).

"Sedíme, rokujeme a riešime náležitosti k blížiacim sa dvom medzištátnym prípravným duelom proti Poľsku (hrá sa v rakúskom Klagenfurte 26. 5.) a Holandsku (30. 5. v Rotterdame), napríklad rámcový program," uviedol v stredu popoludní pre agentúru SITA Michal Hipp.

Podľa jeho slov by mala byť nominácia na tento dvojzápas známa niekedy koncom budúceho týždňa. "Uvažujeme, že v kádri aj vzhľadom na dve prípravné stretnutia bude 23 futbalistov. Menoslov postupne doťahujeme, do úvahy musíme brať aj aktuálny zdravotný stav," dodal M. Hipp.

Nachádzate sa tu:
Domov