Hingisová musí byť trpezlivá, WTA Tour čaká na výsledok správy

SITA|12. nov 2007 o 11:23

MADRID 12. novembra (SITA, AP) - Martina Hingisová sa nemôže spoliehať na promptný zásah vedenia WTA Tour do vývoja jej kokaínového prípadu. Prezidentka ženského tenisového okruhu Stacy Allasterová v ...

MADRID 12. novembra (SITA, AP) - Martina Hingisová sa nemôže spoliehať na promptný zásah vedenia WTA Tour do vývoja jej kokaínového prípadu. Prezidentka ženského tenisového okruhu Stacy Allasterová v nedeľu odkázala švajčiarskej tenistke, ktorá sa napriek oznámeniu o konci kariéry rozhodla napokon zabojovať o zbavenie viny za pozitívny nález z tohtoročného Wimbledonu, že organizácia do hry zasiahne až po tom, ako dostane od svojho antidopingového orgánu správu o celej kauze. "Musíme nechať prípadu nezávislý priebeh. Až potom, na základe zistení antidopingovej komisie, môžeme podať Martine pomocnú ruku. V terajšej fáze však akýkoľvek náš zásah nie je prípustný," povedala Allasterová. Jej slová neputovali k adresátovi ďaleko, košická rodáčka totiž cez víkend neočakávane poctila svojou prítomnosťou turnaj MS WTA Tour v Madride, ktorý vo svojej kariére dvakrát vyhrala. "Osobne som sa s ňou nestretla, ale stále je súčasťou našej tenisovej rodiny, preto ma teší, že je tu s nami. Martina bola veľkou šampiónkou a športovou profesionálkou. Tenis môže byť vďačný za to, že ju mal," pridala zopár zaslúžených komplimentov Allasterová.

Bývalá svetová tenisová jednotka sa pôvodne nechcela naťahovať o svoju pravdu s antidopingovými komisármi, ale minulý týždeň podľa jej manažéra Maria Widmera zmenila postoj a rozhodla sa očistiť svoje meno. Pozitívny test na kokaín mala po zápase 3. kola wimbledonskej dvojhry, v ktorom podľahla nečakane Američanke Laure Granvillovej. Bol to vtedy jej prvý turnaj po poldruhamesačnej pauze zapríčinenej problémami s chrbtom a bokom. Držiteľka 43 singlových trofejí, z toho piatich grandslamových okrem iného na svoju obranu uviedla, že hoci B-skúška potvrdila pozitívny nález "áčka", v jej vlasoch sa stopy po zakázanej látke nenašli.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hingisová musí byť trpezlivá, WTA Tour čaká na výsledok správy