Hesek sa vracia do Teplíc, ktoré chcú riadne preveriť Vaščáka

SITA|15. dec 2008 o 18:13

Vedenie českého futbalového klubu FK Teplice hneď po skončení jesennej časti Gambrinus ligy začalo pracovať na posilnení kádra.

TEPLICE. Prvým výsledkom tejto aktivity bol nielen príchod Vlastimila Stožického, ale aj návrat slovenského útočníka Andreja Heseka z hosťovania (obaja pôsobili v FK Baumit Jablonec, pozn.) a ďalej brankára Martina Slavíka z FK Příbram a dvojice Jan Bartoš, Tomáš Vondrášek z Ústí nad Labem.

Najmä návrat defenzívneho univerzála Bartoša dosť prekvapil. "V Ústí nad Labem postupom času vypadol zo základnej zostavy, lebo sa nedokázal presadiť cez skúseného Džubana a Valentu. Je to však mladý hráč a zaslúži si, aby sme ho v príprave vyskúšali. Môže hrať aj na kraji obrany, čo je jeho devízou," citovala oficiálna webova stránka www.fkteplice.cz slová hlavného trénera Jiřího Plíška na margo J. Bartoša.

Jarnú časť sezóny 2008/2009 by mal s mužstvom absolvovať aj 25-ročný slovenský stredopoliar Blažej Vaščák, ktorý sa hneď po príchode do Teplíc nešťastne zranil. "Blažej je po operácii kolena a do prípravy by sa mal naplno zapojiť vo februári. S talianskym klubom Lecce, odkiaľ k nám prišiel na hosťovanie, sme sa už dohodli, že opciu na hráča môžeme využiť neskôr, takže určite ho hneď začiatkom jari riadne vyskúšame," povedal riaditeľ klubu František Hrdlička o zapojení odchovanca krompašského futbalu a bývalého hráča Košíc, Trenčína a Artmedie Petržalka do diania v Tepliciach.

Odísť by mal brankár Michal Daněk (do FK Viktoria Plzeň) a hosťovanie Josefa Kaufmana vo Vikingu Stavanger sa podľa všetkého zmení na prestup. "Daněk ide do Plzne, ale môže sa stať aj to, že sa sem vráti. Na Josefa Kaufmana s najväčšou pravdepodobnosťou uplatní opciu Viking Stavanger a hosťovanie sa zmení na prestup," uviedol F. Hrdlička. Okrem dvojice Hesek - Vaščák v Tepliciach v súčasnosti pôsobia aj ich krajania - 30-ročný brankár Tomáš Belic a o štyri roky mladší stredopoliar Michal Gašparik. Ten však na jeseň 2008 pre zranenie a následnú operáciu zasiahol iba do troch ligových stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov