Senica prišla o prvého dôležitého hráča. Výpoveď dala brankárska jednotka

Brankár Henrich Ravas v drese FK Senica.
Brankár Henrich Ravas v drese FK Senica. (Autor: TASR - Dano Veselský)
Sportnet|29. mar 2022 o 23:48

Henrich Ravas prestúpil do Poľska.

SENICA. Finančné problémy v senickom klube majú na svedomí prvý odchod z hráčskej kabíny. Brankárska jednotka Henrich Ravas zamieril do druhej najvyššej poľskej súťaže.

V utorok podvečer o príchode rodáka zo Senice informoval Widzew Lodz, aktuálne druhý tím tabuľky druhej ligy.

Vzhľadom na to, že Ravas na Záhorí opakovane nedostal výplatu, mohol opustiť slovenský klub zadarmo a zmeniť pôsobisko aj mimo prestupového obdobia.

Dvadsaťštyriročný brankár podpísal zmluvu na polroka s opciou na ďalšiu sezónu.

Do Ekstraklasy postupujú dva najlepšie tímy druhej ligy, ďalšie štyri hrajú play off. Vedúca Legnica má pred Lodzom aktuálne štrnásťbodový náskok, má však odohraný o zápas viac.

Poľský klub urgentne zháňal brankára, v krátkom čase mu totiž vypadli až dvaja. "Prvý kontakt s klubom prišiel len vo štvrtok alebo v piatok. Už na začiatku som prejavil záujem.

Nie je tajomstvom, že môj doterajší klub má finančné problémy a preto som rád, že môžem byť tu a pozerať sa do budúcnosti s optimizmom," povedal Ravas pre web poľského klubu.

Slovák by mal stáť v bránke druholigistu už v nedeľňajšom domácom zápase proti Tychy, v stredu hrá zas v Katowiciach.

"Widzew je veľký klub, vidieť to na štadióne aj jeho okolí. Zodpovednosť je veľká, ale preto hrám futbal. Máme pred sebou veľkú výzvu priviesť Widzew na miesto, kam patrí. Som rád, že k tomu môžem pomôcť," dodal.

Ravas už v mladom veku zamieril na Britské ostrovy, vyrastal v akadémiách Peterborough United, Bostonu či Derby, kde nazbieral prvé seniorské skúsenosti. Pôsobil aj v piatoligovom Hartlepoole.

V Anglicku ho viedli okrem iných Frank Lampard či Wayne Rooney, ale aj bývalý reprezentant Shay Given ako tréner brankárov.

V Senici bol stabilnou jednotkou, odchytal 24 ligových zápasov a šesťkrát sa tešil z čistého konta. V bráne chýbal iba raz, posledný víkend kryl chrbát mladému Matúšovi Chropovskému.

Podľa informácií Sportnet.sk nie je Ravas jediným futbalistom v Senici, ktorý dal koncom marca výpoveď. Klub na sociálnych sieťach o odchode svojho hráča neinformoval, klubový web má pozastavený.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Senica prišla o prvého dôležitého hráča. Výpoveď dala brankárska jednotka