Hejková sa vracia na lavičku, povedie USK Praha

SITA|4. nov 2012 o 18:40

Slovenská legenda Natália Hejková sa stala novou trénerkou českého ženského basketbalového tímu ZVVZ USK Praha.

PRAHA. "Udialo sa to veľmi rýchlo. Oslovili ma, že by po nevydarenom vstupe do sezóny potrebovali zmenu. Dohodli sme sa na spolupráci do konca tohto ročníka," uviedla pre agentúru SITA Natália Hejková.

Skúsená 58-ročná odborníčka (nar. 7. apríla 1954) bola bez vážneho angažmánu od decembra 2011, keď ju z funkcie odvolalo vedenie španielskeho klubu Ros Casares Valencia.

Basketbalistkám USK nevyšiel vstup do Euroligy 2012/2013, keď v základnej C-skupine prehrali súboje doma so Salamancou 56:62 a v Istanbule s Galatasarayom 56:58.

"Vedela som, do čoho idem. Nemám nijaký čas, pokúsim sa zlepšiť túto situáciu za pochodu. Máme však katastrofálne vyžrebovanie najbližších zápasov, keď privítame mimoriadne silný Jekaterinburg a potom na nás čakajú štyri zápasy pod košmi súperiek. Vzhľadom na domácu prehru so Salamancou však musíme niekde vonku zvíťaziť," dodala Hejková, ktorá vystriedala vo funkcii doterajšieho kouča Ivana Beneša.

"Naše družstvo zatiaľ nepodáva také výkony, s ktorými by bolo vedenie klubu spokojné a aké by si predstavovalo. Nechceli sme so zmenou čakať až po ďalšom euroligovom stretnutí. Rozhodli sme sa ju urobiť teraz, aby mala trénerka aspoň nejaký čas zoznámiť sa s tímom," uviedol manažér ZVVZ USK Marek Kučera na klubovom webe.

Hejková viedla Valenciu od februára do decembra 2011. Väz jej nezlomili zlé výsledky, ale odlišné predstavy vedenia klubu. V minulosti úspešne koučovala Ružomberok, maďarský tím MKB Euroleasing Šopron, ruské kluby Spartak Moskovská oblasť a Dinamo Moskva. Vlani viedla seniorskú ženskú reprezentáciu SR na majstrovstvách Európy v Poľsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hejková sa vracia na lavičku, povedie USK Praha