Hejková nikdy nebola druhá. Na striebro je alergická

Natália Hejková.
Natália Hejková. (Autor: TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
SITA|13. apr 2015 o 11:08

Slovenskej basketbalovej trénerke Natálii Hejkovej sa o triumfe v Eurolige už pred dvomi mesiacmi snívalo.

PRAHA. Na palubovke sa jej vo víre osláv nechtiac ušli kvapky šampanského aj do operovaného oka. Ale ju to nerozladilo, pretrela si okuliare a ďalej rozdávala úsmevy na všetky strany.

Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková v nedeľu v Športovej hale Královka triumfovala so svojimi zverenkami z tímu ZVVZ USK Praha v rozhodujúcom dueli Final Four Euroligy nad silným Jekaterinburgom 72:68 (32:28). Svoje piate finále najprestížnejšej kontinentálnej súťaže premenila uznávaná odborníčka na piate zlato.

Alergia na striebro

"Aké je v tom kúzlo? Pánbožko ma má rád. Uprednostňujem zlato, lebo na striebro mám alergiu, nemôžem z neho nosiť šperky," prezradila 61-ročná trénerka, ktorá triumfovala v Eurolige dvakrát s Ružomberkom (1999, 2000) aj ruským Spartakom Moskovská oblasť (2007, 2008).

"Nerada tie tituly porovnávam, užívam si to. Je to fantastické. Každý triumf bol iný, ale tento bol asi najmenej čakaný. Podobná situácia bola s Ružomberkom v roku 1999. Tiež nikto s nami nerátal a hráčkam som pred finále hovorila, že takáto šanca možno už nikdy nepríde a musíme ju využiť. Podobne som to dievčatám zdôrazňovala aj v nedeľu," poodhalila Hejková.

O triumfe sa jej snívalo

Po pražskom finále podľa vlastných slov prežívala pocity o neuveriteľnom sne, ktorý sa splnil. "Náš šéf pred dvoma mesiacmi prišiel raz na nejakom zájazde Euroligy a vravím mu: 'V noci sa mi zdalo, že sme súťaž vyhrali'. To bolo prvý raz, keď som o tom začala rozmýšľať. Mali sme však pred sebou veľmi ťažké zápasy a bolo to zo žartu. Šli sme však krok po kroku, veriť na začiatku sezóny by bolo trúfalé."

U Hejkovej dosiaľ platilo, že po zisku euroligového titulu prišla nasledujúci rok jeho úspešná obhajoba.

"Každý úspech prináša starosti. Je to zložité, hráčky začnú byť cennejšie, pýtajú si väčšie peniaze. Nie sme takí bohatí ako Jekaterinburg. Bola by som rada, ak by sa nám to podarilo. Verím, že výkony vo Final Four boli signálom aj pre sponzorov, že sa oplatí do nás investovať," podotkla a pripomenula.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hejková nikdy nebola druhá. Na striebro je alergická