HC Lev zdolal po piatich prehrách Nižnij Novgorod 2:0

(Autor: TASR)
TASR|26. nov 2011 o 16:58

Tím HC Lev nastúpil do stretnutia s jednoznačným cieľom prerušiť päťzápasovú šnúru prehier, čo sa mu aj podarilo.

MOSKVA. Hokejisti HC Lev Poprad zvíťazili v sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade nad tímom Torpedo Nižnij Novgorod 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

O obidva presné zásahy sa zaslúžil český útočník Tomáš Netík, keď sa presadil najprv v 18. min a potom spečatil výsledok v záverečnej 60. min.

Tím HC Lev nastúpil do stretnutia s rozbehnutým Novgorodom s jednoznačným cieľom prerušiť päťzápasovú šnúru prehier, čo sa mu aj podarilo. V zostave Popradčanov na poslednú chvílu nahradil Tomáš Klouček Švéda Hellströma.

Slovenskí hokejisti Štefan Ružička a Ivan Baranka v službách Spartaka Moskva si pripísali po jednej asistencii v sobotňajšom dueli KHL s Barysom Astana, ich tím však doma prehral 2:4.

Barys viedol po dvoch tretinách už trojgólovým rozdielom a hoci Spartak duel zdramatizoval, v závere inkasoval pri hre bez brankára.

ico

Výsledok - sobota:

HC Lev Poprad - Torpedo Nižnij Novgorod 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Gól: 18. Netík, 60. Netík

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nalivaiko, Safijulov - Sirotkin, Metalnikov, 4500 divákov

HC Lev: J. Laco - Pilař, Mezei, Sigalet, V. Mihálik, Lewis, T. Klouček - Bartečko, V. Nedorost, L. Nagy - Rudolf Huna, Juraj Mikúš, Netík - Kristek, Š. Novotný, Chabada - Fabricius, Lundberg, Sekáč

Novgorod: Kovaľ - Hietanen, Malenkich, Vorobijev, Varlamov, Vasilev, Jevsejenkov - Varnakov, Nikitenko, Krikunov - Nilsson, M. Potapov, Ugarov - Klopov, Gorbunov, Zajnulcin - A. Potapov, Galuzin, Valujskij

Domáci začali duel presilovkou, ale strela Kristeka a ani dorážky Nedorosta s Bartečkom gólmana Kovaľa neprekonali. V piatej minúte sa trikrát do zakončenia dostával Mikúš, no skóre sa ani tentoraz nemenilo. Hostia po pomalšom rozbehu hru postupne vyrovnali.

Maxim Potapov v 13. minúte už ležiaceho Laca nedokázal prekonať a v závere tretiny strela druhého z Potapovcov Alexeja letela len tesne nad domácu bránku. Lev sa dočkal v 18. minúte, keď Netík po samostatnej akcii otvoril skóre.

Na začiatku druhej časti vytiahol skvelý zákrok Laco pri šanci Vorobjeva v presilovke, pri ďalšej početnej nevýhode zasa zlikvidoval strelu Maxima Potapova z tesnej blízkosti. Popradčania v polovici zápasu nevyužili štvorminútovú presilovku a v závere druhej časti nezvýšil náskok napriek dvom nájazdom ani Mikúš.

V tretej tretine sa hostia tlačili dopredu v snahe o vyrovnanie, mali streleckú prevahu, všetky ich pokusy však likvidoval spoľahlivý Laco. Hostia sa v závere napriek dvojnásobnému oslabeniu pokúsili o hru bez brankára a Netík svojim druhým gólom pečatil triumf Popradu. Gólman Laco si pripísal čisté konto vďaka 32 úspešným zásahom.

Výsledky ostatných sobotňajších zápasov KHL:

Viťaz Čechov - Traktor Čeľabinsk 1:5(0:1, 1:0, 0:4)

Severstaľ Čerepovec - Avtomobilist Jekaterinburg 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 0:1)

Spartak Moskva - Barys Astana 2:4 (0:2, 0:1, 2:1) - Štefan Ružička 0+1, Ivan Baranka (obaja Spartak) 0+1

Amur Chabarovsk - Dinamo Riga 1:2 /za domácich odchytal Lašák celý zápas a kryl 30 striel/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev zdolal po piatich prehrách Nižnij Novgorod 2:0