HC Lev angažoval fínskeho brankára a dvoch útočníkov

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
SITA|15. apr 2013 o 18:34

Švédsky útočník Calle Ridderwall, Kanaďan Justin Azevedo a Fín Petri Vehanen sú prvými troma posilami HC Lev Praha.

PRAHA. Švédsky útočník Calle Ridderwall, Kanaďan Justin Azevedo a Fín Petri Vehanen sú prvými troma posilami HC Lev Praha na sezónu 2013/2014. Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) o tom informoval v pondelok prostredníctvom tlačovej správy.

Dvadsaťštyriročný štokholmský rodák Ridderwall zbieral skúsenosti v nižších zámorských súťažiach, od sezóny 2012/2013 pôsobí v Európe. Za Düsseldorf dal v 51 zápasoch 22 gólov, pridal 36 asistencií a s 58 bodmi sa stal najproduktívnejším hráčom základnej časti nemeckej DEL.

Momentálne bojuje o priazeň trénerského štábu "troch koruniek" v súvislosti s nomináciou na MS.

O rok starší kanadsko-portugalský center Azevedo si zahral za "javorové listy" na majstrovstvách sveta 2006 hokejistov do 18 rokov a zásluhou 8 bodov zo 7 zápasov sa dostal do výberu All-star tohto šampionátu.

Vo svojej rozlúčkovej mládežníckej sezóne nazbieral v drese Kitcheneru v 87 vystúpeniach ohurujúcich 160 bodov a získal v OHL a CHL prakticky všetky individuálne ocenenia.

V roku 2008 ho draftoval tím NHL Los Angeles Kings, ale v zámorskej profilige si zatiaľ nepripísal ani jeden štart. V ročníku 2012/2013 hral za Lukko Rauma vo fínskej SM-liige, spolu absolvoval 72 stretnutí a v nich dosiahol 30 gólov a 46 asistencií.

Z Raumy prichádza do Prahy aj skúsený gólman Petri Vehanen. Tridsaťpäťročný brankár okrem rodného Fínska chytal aj vo švédskej elitserien (Mora) a Taliansku (Val Pusteria).

Na svojom konte má aj niekoľko sezón v Rusku, naposledy takmer tri roky strávil v Kazani a s miestnym Ak Bars získal v sezóne 2009/2010 prestížny Gagarinov pohár.

Za Fínsko štartoval na štyroch svetových šampionátoch a vo svojej zbierke má dve medaily - bronz z MS 2008 v Kanade a zlato z Bratislavy 2011.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev angažoval fínskeho brankára a dvoch útočníkov