Známy zápasový analytik a spolukomentátor skončil v UFC

(Zdroj: Zuffa/UFC, Autor: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|9. mar 2021 o 12:55

Bývalý bojovník MMA Dan Hardy sa mal podľa najnovších informácií rozlúčiť s prácou analytika a spolukomentátora organizácie UFC.

LAS VEGAS. Po viacerých absenciách na nedávnych turnajoch UFC sa podľa portálu Wrestling Observer potvrdila informácia, že bývalý titulový vyzývateľ weltrovej váhy už nie je súčasťou organizácie a kanálu BT Sport.

Reportér Dave Meltzer v správe opisuje, že dôvodom prepustenia 38-ročného analytika mal byť údajne bližšie nešpecifikovaný incident so zamestnankyňou na ostrove Yas, kde v dobe pandémie UFC organizuje svoje medzinárodné turnaje.

Na sociálnej sieti Twitter sa neskôr k celej vyjadril samotný Hardy, ktorý odmietol verziu Meltzera o incidente so zamestnankyňou a načrtol možnosť rozviazania spolupráce z iných dôvodov. 

Rovnako poďakoval celej komunite fanúšikov za podporné správy a dodal, že plánuje pokračovať v rozoberaní súbojov, teda činnosti, ktorej sa venuje na youtubovom kanáli pod značkou "Full Reptile".

V súvislosti s Hardym sa spája predovšetkým incident z minulého roka, kedy sa po jednom zo zápasov pustil do skúseného rozhodcu Herba Deana kvôli neskorému ukončeniu duelu z jeho strany.

Hneď po knokaute kričal na Deana. Celá verbálna prestrelka bola zachytená kamerami a neskôr vyšetrovaná zo strany organizácie. Obaja svoju verziu obhajovali, keď Hardy trval na pochybení rozhodcu a jeho neskorom ukončení súboja. Dean zas akékoľvek pochybenie odmietal.

Po medializovaní celej veci sa prezident UFC Dana White vyjadril, že v prípade ďalšieho incidentu zo strany Hardyho príde okamžité rozviazanie zmluvy. To sa teraz stalo skutočnosťou, po deviatich mesiacoch od spomínaného varovania.

Hardy by sa mal k celej veci vyjadriť svoje stanovisko v blízkej budúcnosti. V komunite zápasníkov MMA ako aj fanúšikov je bývalý britský bojovník uznávanou persónou.

Analytikom a spolukomentátorom sa stal krátko po ukončení profesionálnej kariéry, keď po problémom so srdcom nemohol ďalej pokračovať v zápasení.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Známy zápasový analytik a spolukomentátor skončil v UFC