Hanuman Cup 40 priniesol parádne zápasy, ukončenie kariéry a tvrdé KO!

Tomáš Tadlánek|7. apr 2019 o 02:00

Michal Halada ukončil svoju dlhú kariéru thaiboxera a Andrej Šimkulič sa po ročnej pauze vrátil výhrou tvrdým KO!

Včera prebehol jubilejný 40-ty Hanuman Cup z dielne Fera Starého, ktorý hostila vypredaná Športová hala Mladosť v Bratislave.

Na programe bolo 13 zápasov v K1, Muay Thai, MMA a grapplingu.

Turnaj niesol podnázov Slovensko vs Česko, kde v tomto súboji zvíťazili českí zápasníci v pomere 4:3 na zápasy.

Vo svojom poslednom zápase v thajskom boxe sa rozlúčila legenda bratislavského Hanuman Gymu, Michal Halada.

Po ročnej pauze sa do profesionálneho ringu pred domáce publikum vrátil Andrej Šimkulič. A bol to vydarený návrat v podobe tvrdého KO highkickom.

„Včera sa mi zápasilo super. Od začiatku som sa cítil dobre a nevedel som, že má súper opačný gard, tak som sa tam snažil niečo vymyslieť a podaril sa ten highkick“ opisuje svoj zápas Šimkulič.

V poslednom zápase večera sa predviedla Lucia Szabová s poľskou zápasníčkou. Od začiatku bolo zjavné, že poľská zápasníčka sa na domácu zápasníčku ani nechytá. Zápasníčka domáceho Hanuman Gym Bratislava svoju súperku jasne prevalcovala a zápas skončil v 2.kole.

„Včera sa mi išlo výborne, cítila som sa uvoľnená a plná energie. A to hlavne vďaka ľuďom, ktorí ma prišli podporiť, pomáhali mi s prípravou a dotvorili super atmosféru. Bez toho by to nešlo. Ďakujem im!“ opisuje svoje pozápasové pocity Szabová.

„Tento rok chcem čo najviac zápasiť, vyhrávať, získavať skúsenosti a zlepšovať sa. Najbližšie ma čakajú turnaje WAKO v K1, kde sa budem snažiť získať cenne medaile“ hovorí o svojich plánoch na tento rok Lucia.

Celé podujatie hodnotí pozitívne aj organizátor a hlavný tréner Hanuman Gymu, Fero Starý:,, S podujatim som spokojný, ľudia spravili skvelú atmosféru, bavili sa a to je pre organizátora najväčšia odmena. Nikto zo zápasnikov sa vážne nezranil a to je tiež skvelé, že môžu ďalej napredovať vo svojich výkonoch. Tento Hanuman Cup bol výnimočný aj tým, že mal svoje už neuveriteľné 40-te pokračovanie. Zápasnici či už vyhrali alebo prehrali, tak ukázali v zápase srdce a to si na nich ako tréner vážim.“

Fero Starý má uź na pláne aj ďalšie podujatie. ,,Ďalší Hanuman Cup 41 bude znova pod holým nebom v areáli FTVŠ v Bratislave. Ľudia sa môžu tešiť na zápasy našich stálic ako Marco Nováka, Michala Baláža, Andreja Šimkuliča a aj mladé talenty ako Juro Tutura, Dávid Šajben, Samo Ševčík. V ženskom zápase na Luciu Szabovú, ktorá ma teraz už na svojom konte 31 výhier a v MMA sa predstavi Michal Glos.“

Komplet výsledky Hanuman Cup 40:

1.K1 - Halaj vs Modrzejewski
víťaz Halaj 2:0nb
2.K1 - Čulaga vs Vachoušek
víťaz Vachoušek vzdanim súpera po 3.kole
3.MT - Vrbová vs Bulinová
víťaz Bulinová 2:0nb
4.K1 - Bartoš vs Kurinský
víťaz Kurinský 2:1nb
5.K1 - Guláš vs Lukš
víťaz Lukš 3:0nb
6.MT - Šajben vs Dubeň
víťaz výhra Šajben TKO (cut) 
7.Grappling - Antony vs Simon
víťaz Simon
8.MT - Halada vs Talafous
víťaz Talafous 3:0nb
9.MT - Ševčík vs Trčka
víťaz Ševčik 2:1nb
10.MMA - Glos vs Jakubík
víťaz Glos 1.kolo GNP
11.MT - Šimkulič vs Goss
víťaz Šimkulič 1.kolo KO
12.MT - Tutura vs Šach
víťaz Tutura 3:0nb
13.MT - Szabova vs Filec
víťaz Szabova 2.kolo vzdaním súpera

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hanuman Cup 40 priniesol parádne zápasy, ukončenie kariéry a tvrdé KO!