Hantuchovú ovplyvnila aj veľká chyba rozhodkyne

Daniela Hantuchová prehrala s Kerberovou vo dvoch setoch.
Daniela Hantuchová prehrala s Kerberovou vo dvoch setoch. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. máj 2014 o 09:21

Nemecká tenistka sa nezachovala v zápase na Roland Garros proti Slovenke férovo.

PARÍŽ. Daniela Hantuchová hrá na profesionálnom okruhu už viac ako 15 rokov, ale veľkú krivdu na kurte asi zažila až v piatok.

V zápase proti Nemke Angelique Kerberovej za stavu 5:7, 1:3 mala výhodu pri svojom podaní, keď čiarový rozhodca zakričal "out" po údere súperky.

Hantuchová odohrala loptičku nazad do dvorca, Kerberová už vzhľadom na verdikt nepokračovala (Jastrabie oko iba pre potreby televízie ukázalo, že loptička bola na čiare).

Empajrová rozhodkyňa Louise Azemarová-Engzellová po kontrole označila úder za dobrý a výmenu na prekvapenie všetkých pripísala Nemke - ohlásila zhodu. Slovenke nepomohli viacminútové protesty, nepochodila ani u supervízorky.

Chyba neovplyvnila zápas

Rozčúlenie sa striedalo s neveriacim úsmevom, tribúny Dvorca Suzanne Lenglenovej bučali a Kerberová len pasívne sledovala situáciu, neponúkla riešenie v duchu fair play, čiže opakovanie loptičky napriek chybe funkcionárov. Hantuchová napokon predmetný gem získala, ale zápas prehrala 5:7, 3:6.

"Všetci sme len ľudia a robíme chyby. Bola som však prekvapená, že keď sa pomýlila rozhodkyňa, nezasiahla ani supervízorka. Určite však toto rozhodnutie nezmenilo zápas v môj neprospech. Predtým aj potom som robila chyby a nevyužila som veľké množstvo šancí," uviedla k inkriminovanej situácii Hantuchová v rozhovore pre Rádio Slovensko.

"Na konci bola už horšia viditeľnosť. Niektoré loptičky som zle videla a vyplynuli z toho ľahké chyby. Prehrala som, ale tretí raz za sebou som postúpila na grandslamovom turnaji do 3. kola a to nie je zlý výsledok. Navyše, hrala som proti ôsmej hráčke sveta a ten zápas bol v mojej réžii, až na tie nevyužité šance. Treba ísť ďalej a poučiť sa z toho."

Kerberová sa odpovedi vyhla

Keď dostala Kerberová po stretnutí na tlačovej konferencii otázku, ako videla predmetnú a značne kontroverznú situáciu s pripísaním "fiftínu" na jej stranu ona, vyhýbavo odpovedala.

"Nepamätám sa už, čo sa presne stalo. Neviem teda povedať, kto mal pravdu. Viem len, že som sa snažila zachovať si koncentráciu na ďalšiu loptičku a nie sa zbytočne rozptyľovať diskusiou s rozhodkyňou."

Na ďalšiu otázku akreditovaných médií, či si nebola vedomá toho, že Hantuchová od nej žiada vysvetlenie sporného momentu a potvrdenie, že hra bola prerušená až keď sa loptička ocitla na Kerberovej strane dvorca, Nemka opäť značne diplomaticky zopakovala.

"Nie, lebo som v danej chvíli naozaj nevedela, kto bol v práve. Keď si tú situáciu pozriem teraz v televízii, budem sa vedieť vyjadriť. Vtedy to nebolo možné, lebo som si chcela zachovať koncentráciu na zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchovú ovplyvnila aj veľká chyba rozhodkyne