Hantuchová začne na malých MS proti Vinciovej

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: FOTOARCHÍV SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
TASR|29. okt 2012 o 17:15

Daniela Hantuchová sa zúčastní výberového turnaja tretí raz v rade.

SOFIA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nastúpi v otváracom dueli "malých" MS WTA Tour v Sofii v utorok o 15.00 SEČ proti Talianke Roberte Vinciovej. So svetovou deblovou jednotkou má zatiaľ vyrovnanú bilanciu 2:2, obe prehry sa zrodili na harde.

Pondelňajší žreb v bulharskej metropole rozhodol, že v základnej skupine s označením SERDIKA sa Hantuchová ďalej stretne s najvyššie nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou a so Su-Wei Hsieh z Taiwanu.

Druhú skupinu SREDEC tvoria čerstvé šampiónky WTA Tour vo štvorhre Rusky Naďa Petrovová s Mariou Kirilenkovou, Číňanka Ťie Čeng a domáca Bulharka Cvetana Pironkovová.

Najlepšie dve hráčky z oboch skupín postúpia do semifinále.

Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi. Pre Slovenku to bude tretia účasť v rade na "malých MS".

Prvé tri ročníky podujatia sa uskutočnili na indonézskom ostrove Bali. Vlani skončila Hantuchová v 1. kole na rakete Nemky Sabine Lisickej, predvlani postúpila do semifinále.

V úvodnom ročníku turnaja sa predstavila Hantuchovej kolegyňa z fedcupovej reprezentácie Magdaléna Rybáriková, ktorá nepostúpila zo základnej skupiny.

Hantuchová vníma účasť na "malých MS" v Sofii ako peknú bodku sa sezónou.

"Dostala som sa do Sofie na poslednú chvíľu, je to pre mňa príjemný bonus. Veľmi si vážim, že môžem štartovať na tomto turnaji. V každom zápase sa budem snažiť zo seba vydať maximum a uvidíme, ako to dopadne," povedala pre TASR krátko po žrebe Hantuchová, ktorá sa teší najmä na súboj so svojou dobrou kamarátkou Wozniackou.

S bývalou svetovou jednotkou má zatiaľ bilanciu 1:5, v tomto roku s ňou prehrala na olympiáde v Londýne i na turnaji v Tokiu.

"S Caroline sme v nedeľu ráno prileteli do Sofie, popoludní sme spolu trénovali. Žartovali sme, že už chýba iba spoločný zápas a žreb nás naozaj dal do jednej skupiny. Caroline sa na konci sezóny rozohrala a aj na tréningu bolo vidieť, že má veľmi dobrú formu. Budem však bojovať. Postupne si obe zvykáme na nadmorskú výšku i dvorec, ktorý je predsa len iný. Štadión s kapacitou 10-12 tisíc divákov je krásny a dúfam, že fanúšikovia vytvoria super atmosféru. Osobne som rada, že sa v Sofii hrá skupinovým systémom. Každý deň je nový zápas," dodala Hantuchová.

Žreb "malých" MS WTA Tour v Sofii:

skupina SERDIKA: Caroline Wozniacka (1-Dán.), Roberta Vinciová (4-Tal.), Su-Wei Hsieh (5-Taiw.), Daniela HANTUCHOVÁ (7-SR)

skupina SREDEC: Naďa Petrovová (2-Rus.), Maria Kirilenková (3-Rus.), Ťie Čeng (6-Čína), Cvetana Pironkovová (8-Bul.)

utorňajší program:

15.00 SEČ

Daniela HANTUCHOVÁ (7-SR) - Roberta Vinciová (4-Tal.)

Ťie Čeng (6-Čína) - Cvetana Pironkovová (8-Bul.)

Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Su-Wei Hsieh (5 -Taiw.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová začne na malých MS proti Vinciovej