Hantuchová: Za prehru nemôže zranenie, ale sebavedomie

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|14. jan 2013 o 10:03

Nemám odohrané zápasy a chýbalo mi aj sebavedomie, priznala po prehre na Australian Open Hantuchová.

MELBOURNE. V 1. kole tenisových majstrovstiev Austrálie stroskotala z našich len najskúsenejšia a najúspešnejšia hráčka Daniela Hantuchová. Nečakane podľahla Taiwančanke Čchanovej po divokom vývoji 1:6, 6:1, 1:6.

Favorizovaná Slovenka, ktorú trápil v Brisbane stehenný sval a tu zápal v chodidle, ostala sklamaná ako v Sydney, kde tiež v 1. kole nestačila na Japonku Moritovú.

Ďalší dvaja naši nezaváhali – Lukáš Lacko si poradil s Luxemburčanom Mullerom 6:2, 6:4, 7:6 (3) a Dominika Cibulková otočila skóre proti domácej Bartyovej 3:6, 6:0, 6:1.

Bude mať čo doháňať

Hantuchová neotvorila sezónu šťastne. Napriek sľubným náznakom v Brisbane neobhájila finále, klesla na 43. miesto, prišla o nasadenie v Melbourne, prehrala potom dvakrát v 1. kole a tohto roku bude mať čo doháňať.

„Začala som opatrne, veľa som súperke dovolila. Zranenie s tým nič nemalo. Vyplýva to zo slabého sebavedomia, nemám odohrané zápasy a hoci som v druhom sete pridala, v treťom som v úvode, znovu stuhla. Sama viem, aké ťažké bude teraz tvrdo pracovať a dostať sa z tejto šlamastiky. Už som to viackrát zažila, ale verím, že mi tréner Nicholas pomôže tak ako v roku 2007,“ povedala sklamaná.

V Melbourne nastúpi vo štvorhre, zvažuje aj účasť v mixe. „Spomínam si na všetky krásne zápasy, čo som tu za trinásť rokov odohrala. Toto ma stále ťahá späť k tenisu a núti ešte sa nevzdávať svojich snov.“

Chaotický záver

Lacko prekonal 1. kolo ako ostrieľaný matador a proti Mullerovi trpezlivo budoval náskok.

„Výborne som returnoval, Muller musel často útočiť cez druhé podanie a všetko fungovalo nádherné dva sety. V treťom prišli najskôr náznaky a výstrahy v podobe tesných autov, čiar, zopár sporných verdiktov rozhodcov, všetko sa to zbehlo a napokon bol záver trochu chaotický,“ vravel Lacko.

„Nepremenil som mečbal, potom mu pomohli čiaroví k brejkbalu a vyrovnal na 5:5. Ešteže som bravúrne zvládol tajbrejk,“ pochválil sa.

V druhom kole ho čaká Janko Tipsarevič, svetová deviatka. Skvelý Srb predviedol vynikajúci taktický a sústredený výkon proti domácemu nezmarovi Hewittovi.

Ten ťahá sedemnásť ročníkov Australian Open za sebou, čo je absolútny rekord.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Čchan-Jün Ťan (Taiw.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:1, 1:6, 6:1

Štatistiky:

Čchan Jüng-ťan - Hantuchová

1. podanie (úspešnosť v %): 59 z 89 = 66 % - 41 zo 63 = 65 %

využitie 1. podania: 37 z 59 = 63 % - 26 zo 41 = 63 %

využitie 2. podania: 17 z 30 = 57 % - 9 z 22 = 41 %

esá: 0 - 1

dvojchyby: 5 - 1

body na príjme: 28 zo 64 = 44 % - 35 z 94 = 37 %

využitie brejkbalov: 4 zo 7 = 57 % - 2 z 10 = 20 %

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová: Za prehru nemôže zranenie, ale sebavedomie