Hantuchová vo Wimbledone s Kingovou, Cibulková proti Šafářovej

SITA|18. jún 2010 o 12:49

Piatkový žreb hlavných súťaží dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone nebol k šestici slovenských tenistov príliš zhovievavý.

WIMBLEDON. Piatkový žreb hlavných súťaží dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone nebol k šestici slovenských tenistov príliš zhovievavý. Ani jeden nedostal na londýnsku trávu papierovo jednoduchého súpera - napospol skôr naopak.

Lukáš Lacko si premiérovo v kariére zmeria sily s čerstvo 25-ročným miestnym semifinalistom zo sezóny 2006 a finalistom melbournských Australian Open v rovnakom roku Marcosom Baghdatisom z Cypru, v minulosti 8. mužom svetového rebríčka ATP.

Karol Beck "prebral" krajanovi tradičného súpera v podobe Nemca Philippa Petzschnera, ktorému Lacko podľahol vo všetkých troch tohtoročných vzájomných súbojoch, bez výnimky vo štvrťfinále podujatí na hlavnom profesionálnom okruhu - naposledy minulý týždeň v nemeckom Halle. Samotný Beck má proti Petzschnerovi skóre 0:2 a pre agentúru SITA uviedol: "Ťažký súper na trávu. Má výborný servis a slajz. Musím určite podať kvalitný výkon, aby som ho zdolal. Budem sa snažiť zopakovať ten môj vlaňajší wimbledonský." Zvolenský rodák zvíťazil na medzinárodných otvorených majstrovstvách Veľkej Británie 2009 nad favorizovaným Felicianom Lópezom a potom tesne - takisto v piatich setoch - podľahol ďalšiemu Španielovi Nicolasovi Almagrovi.

Danielu Hantuchovú vyzve Američanka Vania Kingová, nad ktorou vedie popradská rodáčka 3:0. Dvakrát ju už prekonala práve na súčastiach "veľkej štvorky" (Australian Open 2008, kde sa napokon prebojovala až do semifinále, a newyorské US Open 2009) a v marci si s ňou vo štvrťfinále na tvrdom povrchu v mexickom Monterrey poradila 2:6, 6:2, 6:1. Kingová v januári na porovnateľne dôležitej scéne na južnej pologuli vyradila v 1. kole Dominiku Cibulkovú z 1:5 v treťom sete.

Spomenutá Cibulková na svojom najmenej obľúbenom zelenom podklade začne s ľaváčkou Luciou Šafářovou, ktorú predvlani na "harde" v katarskej Dauhe zdolala 6:4, 6:3. Nevyspytateľná Češka bola tento rok vo finále v parížskej hale a neskôr sa dostala do madridského semifinále.

Magdaléna Rybáriková pokračuje v nepríjemnej osobnej tradícii nepriaznivých žrebov na grandslamových turnajoch. Tentoraz jej osud pridelil francúzsku šampiónku z novembrových "malých MS" WTA Tour na Bali Aravane Rezaiovú, v máji v špičkovej konkurencii hrdinku na antuke v španielskej metropole a minulý týždeň semifinalistku na tráve v Birminghame.

Prvý raz v grandslamovej hlavnej súťaži bez potreby kvalifikovať sa štartujúca Zuzana Kučová si zmeria sily so skúsenou 29-ročnou Austrálčankou Aliciou Molikovou, niekdajšou osmičkou renkingu.

Výsledok žrebu súperov slovenských tenistov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, celková dotácia 13,725 milióna libier, tráva):

Dvojhra mužov - 1. kolo:

Lukáš Lacko (SR) - Marcos Baghdatis (24-Cypr.) / bilancia: 0:0

Karol Beck (SR) - Philipp Petzschner (Nem.) / bilancia: 0:2

Dvojhra žien - 1. kolo:

Daniela Hantuchová (24-SR) - Vania Kingová (USA) / bilancia: 3:0

Dominika Cibulková (SR) - Lucie Šafářová (25-ČR) / bilancia: 1:0

Magdaléna Rybáriková (SR) - Aravane Rezaiová (18-Fr.) / bilancia: 0:0

Zuzana Kučová (SR) - Alicia Moliková (Austr.) / bilancia: 0:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vo Wimbledone s Kingovou, Cibulková proti Šafářovej