Hantuchová trávi Vianoce v Austrálii, chce byť v Brisbane pripravená

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa na sezónu pripravuje v Austrálii.
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa na sezónu pripravuje v Austrálii. (Autor: SITA / AP)
SITA|27. dec 2013 o 18:12

Turnaj v Brisbane bude náročný. Preto som pricestovala takto skoro, povedala Daniela Hantuchová.

BRISBANE. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nechce podceniť adaptáciu na úplne iné časové pásmo aj klímu, v austrálskom Brisbane bola už pred Vianocami.

Následne bude hrať v Sydney a na melbournských grandslamových Australian Open.

Chce mať istotu

"Turnaj v Brisbane bude náročný. Preto som pricestovala takto skoro. Chcem mať istotu, že budem pripravená už na prvé kolo. Niet totiž ľahkých zápasov," povedala pre Courier Mail 30-ročná popradská rodáčka.

Zverenkyňa Ricarda Sáncheza Hantuchová vstupuje do svojej 16. sezóny na profesionálnom okruhu. Od osemnástky nikdy nesilvestrovala mimo Top 40 svetového rebríčka, momentálne jej patrí 33. pozícia.

"Mojou motiváciou je snaha zlepšovať sa každučký deň. Trávim veľa času v posilňovni, aby som bola fit a zdravá. Milujem tenis a nevymenila by som ho za nič na svete," povedala niekdajšia päťka renkingu po cvičení v priestoroch Queensland Tennis Centre.

Príde takmer celá špička

Do Brisbane smeruje šesť hráčok z terajšieho Top 10. "Takáto konkurencia okamžite na úvod sezóny svedčí o tom, že všetky prahneme po úspechoch," podotkla Hantuchová, ktorá sa na tomto podujatí predstaví piaty raz.

V roku 2012 bola vo finále, prehrala v ňom s Estónkou Kaiou Kanepiovou. Vlani vo štvrťfinále nestačila na Ukrajinku Lesiu Curenkovú. V hlavnej súťaži edície 2014 si zo Sloveniek zahrajú aj Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová trávi Vianoce v Austrálii, chce byť v Brisbane pripravená