Hantuchová smeruje na malé MS WTA na Bali

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. sep 2011 o 14:28

Renking reálnych uchádzačiek o štart na Bali momentálne vedie Nemka Andrea Petkovicová. Hantuchová sa nachádza na piatej pozícii v Race.

BALI. Aj na treťom ročníku koncosezónnych tzv. malých MS WTA na indonézskom ostrove Bali pre rebríčkovo najvyššie postavené víťazky turnajov so štatútom International, by slovenský tenis mohol mať svoje zastúpenie.

Po štarte Magdalény Rybárikovej v roku 2009 a vlaňajšej účasti Daniely Hantuchovej na základe voľnej karty od organizátorov sa teraz zdá, že druhá menovaná sa kvalifikuje štandardnou cestou.

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová, ktorá vo februári získala titul na príslušnej úrovni v thajskej Pattayi, sa nachádza na piatej pozícii v Race pri zohľadnení pravdepodobného štartu Caroline Wozniackej, Marie Šarapovovej, Viktorie Azarenkovej a Petry Kvitovej na "veľkom" šampionáte v tureckom Istanbule (predchádzajúce tri edície hostila katarská Dauha).

Renking reálnych uchádzačiek o štart na Bali momentálne vedie Nemka Andrea Petkovicová (celkovo 11. v počítačovom poradí WTA) pred Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou (16.), Nemkou Sabine Lisickou (18.), Taliankou Robertou Vinciovou (20.), Hantuchovou (23.) a Ruskou Naďou Petrovovou (30.).

Nasledujú austrálska reprezentantka so slovenským pôvodom Jarmila Gajdošová (31.) a Španielka Anabel Medinová-Garriguesová (33.). Rybáriková (70.), ktorá triumfovala v apríli v americkom Memphise, je na 15. pozícii, predposlednej medzi víťazkami turnajov International, ktoré prichádzajú do úvahy v súvislosti s Bali.

Na podujatí Commonwealth Bank Tournament of Champions (dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale) sa 3. novembra - 6. novembra predstaví 8 tenistiek, z nich dvom môžu organizátori udeliť "wild card".

Od vlaňajška sa hrá vyraďovacím spôsobom na rozdiel od prvého ročníka s tuctom aktérok a skupinovou fázou na úvod turnaja. V roku 2009 triumfovala Francúzka Aravane Rezaiová (Rybáriková nepostúpila zo skupiny), vlani Srbka Ana Ivanovičová, keď Hantuchová v semifinále nestačila na Rusku Alisu Klejbanovovú. Šampiónka si odnesie 375 bodov do renkingu WTA a šek na 210 000 USD.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová smeruje na malé MS WTA na Bali