Hantuchová skončila v Cincinnati vo štvrťfinále

(Autor: TASR)
TASR|19. aug 2011 o 21:32

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati.

Hantuchová nevyužila šancu vrátiť sa po prvý raz od novembra 2008 do najlepšej svetovej dvadsiatky.

CINCINNATI. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati (dotácia dva milióny dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka podľahla druhej nasadenej Ruske Vere Zvonariovovej za 1:55 h v dvoch setoch 3:6, 6:7 (6), keď doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Bronzová olympijská medailistka z Pekingu odplatila Hantuchovej prehru zo Cincinnati z roku 2009 a upravila vzájomnú bilanciu na 6:2. V semifinále nastúpi proti krajanke Marii Šarapovovej.

Hantuchová nevyužila šancu vyrovnať v Cincinnati svoje doterajšie maximum z roku 2005 a vrátiť sa po prvý raz od novembra 2008 do najlepšej svetovej dvadsiatky. Napriek prehre so Zvonariovovou však v Ohiu potvrdila stúpajúcu formu pred blížiacim sa záverečným grandslamovým turnajom roka US Open.

V osemfinále získala po trojsetovej dráme cenný skalp svetovej deviatky Franúczky Marion Bartoliovej, predtým vyradila Talianku Flaviu Pennettovú. Zo Cincinnati si odnáša prémiu 41.450 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA.

Zvonariovová hneď v úvodnom geme prelomila podanie Hantuchovej a po potvrdení brejku sa ujala vedenía 2:0. Ruska dobre podávala, robila minimum nevynútených chýb a pri dlhších výmenach často zakončovala víťaznými bekhendovými longlajnami.

Hantuchová sa po radách od trénera Liptáka, ktorý ju nabádal k väčšej agresivite, snažila prvý set ešte zdramatizovať. Za stavu 3:5 však pri vlastnom podaní nevyužila vedenie 0:40 a tak sa úvodné dejstvo stalo korisťou Zvonariovovej.

Hneď na začiatku druhého setu Hantuchová po prvý raz získala Ruskin servis. Zvonariovová však bleskovo kontrovala rebrejkom a postupne si vybudovala náskok 4:2. Hantuchová v ďalších minútach vyrovnala na 4:4, v desiatom geme odvrátila mečbal a vynútila si tajbrejk, v ktorom viedla 4:2.

Za stavu 6:5 však nevyužila setbal a Zvonariovová po zisku troch bodov za sebou dotiahla zápas do úspešného konca.

Hantuchová po prehre so Zvonariovovou priznala, že po náročnom trojsetovom zápase s Bartoliovou cítila v nohách únavu.

"Najmä v prvom sete som bola pri mnohých loptičkách neskoro, z čoho pramenili nevynútené chyby. Dovolila som Zvonariovovej uplatniť jej hru. Dnes hrala Vera počas celého zápasu veľmi solídne, takmer nekazila. Ja som som rozbehla až v závere, keď som začala hrať agresívnejšie. V tajbrejku som bola blízko k úspechu, no jeho záver som nezvládla. Škoda, tretí set sa mohol vyvíjať všelijako," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá vyslovila s celkovým vystúpením v Cincínnati spokojnosť.

"Bol to pre mňa veľmi dobrý test pred US Open. Veľmi si cením ťažko vybojované víťazstvo nad Bartoliovou i triumf nad Pennettovou. Škoda, že dnes zohrala svoju úlohu únava, no na to sa nechcem vyhovárať, Zvonariovová vyhrala zaslúžene," dodala Hantuchová, ktorá sa pred US Open ešte predstaví na turnaji v New Havene

Dvojhra - štvrťfinále:

Vera Zvonariovová (2-Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 7:6 (6)

Jelena Jankovičová (13-Srb.) - Šuaj Pcheng (16-Čína) Pcheng nenastúpila pre zranenie

Andrea Petkovičová (9-Nem.) - Nadia Petrovová (Rus.) 7:5, 6:1

Maria Šarapovová (4-Rus.) - Samantha Stosurová (10-Aus.) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová skončila v Cincinnati vo štvrťfinále