Hantuchová si semifinále Turnaja šampiónok nezahrá

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
TASR|4. nov 2011 o 16:04

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nepostúpila do semifinále Turnaja šampiónok na indonézskom ostrove Bali.

NUSA DUA. V záverečnom dueli štvrťfinálového 1. kola prehrala s nasadenou trojkou Nemkou Sabine Lisickou za 1:52 h v dvoch setoch 5:7 a 2:6. V úvodnom dejstve nepremenila za stavu 5:4 setbal.

Hantuchová neodplatila Lisickej júnovú prehru z finále turnaja WTA na tráve v Birminghame a na Bali nenadviazala na vystúpenie z vlaňajška, keď sa po triumfe nad Belgičankou Yaninou Wickmaerovou prebojovala medzi elitné kvarteto.

Zo strediska Nusa Dua si odnáša prémiu 35.000 dolárov. Pre slovenskú dvojku to bol posledný súťažný duel sezóny, ktorej vrcholom bol zisk singlového titulu na turnaji v thajskej Pattayi. Práve vďaka februárovému triumfu na podujatí so štatútom International si zabezpečila účasť na Bali.

Slovenka začala lepšie, súperka odvrátila setbal

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Lisickou a po brejku v druhom geme si vybudovala náskok 3:0. Nemka však v ďalších minútach vďaka skvelým returnom a agresívnej hre od základnej čiary vyrovnala na 3:3.

Za stavu 5:4 mala Hantuchová pri podaní súperky k dispozícii setbal, no Lisická ho zásluhou forhendového winneru odvrátila, v ďalšom geme prelomila servis Slovenky a prvý set napokon získala za 65 minút vo svoj prospech. Zakončila ho úspešným stopbalom.

Wimbledonská semifinalistka bola na koni a na začiatku druhého dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. V ďalšom geme nevyužila Lisická päť brejkbalov, no za stavu 4:2 opäť získala Hantuchovej servis a zápas už dotiahla do víťazného konca.

Pri vlastnom podaní premenila hneď prvý mečbal, keď dokázala otočiť z 0:40 a upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 2:1. Lisická nastúpi v sobotňajšom semifinále proti Španielke Anabel Medinovej Garriguesovej.

Lisická samozrejme spokojná

Lisická po triumfe nad Hantuchovou netajila spokojnosť. "Úvod zápasu mi nevyšiel, no ani za stavu 0:3 som neklesala na duchu a bojovala som o každý fitín, čo sa mi vyplatilo."

"V druhom sete som zlepšila aj podanie. Je vždy potešiteľné, keď vám v dôležitom momente vyjde servis s rýchlosťou vyše 200 km/h."

"Je skvelé, že po zdravotných problémoch na turnaji v Pekingu, kde som po otrave jedlom musela stráviť niekoľko dní v nemocnici, som opäť späť v turnajovom kolotoči. Chcem na Bali dosiahnuť čo najlepší výsledok aj kvôli fanúšikom, ktorí boli dnes skvelí," povedala Lisická v prvom interview priamo na kurte.

Hantuchová hodnotí rok ako priemerný

Slovenku mrzí, že turnaj v Bali sa od budúcej sezóny sťahuje do Sofie. "Na Bali sme si to všetky hráčky naozaj užívali, okrem tenisu sme mohli aj relaxovať v nádhernom prostredí. Budem mať na Bali len tie najkrajšie spomienky. V rámci turnaja WTA som tu hrala vo finále, dvakrát som bola v semifinále. Na budúci rok by som sa rada prebojovala na tie ozajstné Masters - na MS WTA Tour," dodala Hantuchová, ktorá rok 2011 označila ako priemerný.

"Najviac ma potešil zisk titulu v Pattayi a potom stred sezóny, najmä antukové turnaje boli výborné. Najprv som síce prehrala tesné zápasy so Stosurovou a Schiavoneovou, no potom som postúpila do semifinále v Štrasburgu a odohrala som výborný Roland Garros, kde som zdolala svetovú jednotku Caroline Wozniacku.

Vynikajúca bola aj trávnatá sezóna - finále v Birminghame, semifinále v Eastbourne a solídny Wimbledon. Leto mi naopak nevyšlo podľa predstáv, na turnajoch v USA som určite mohla dosiahnuť viac. Škoda úvodu sezóny, keď ma pribrzdilo zranenie."

Na margo ďalšej spolupráce s trénerom Matejom Liptákom Hantuchová poznamenala. "Po skončení sezóny si s Maťom spolu sadneme, rozoberieme si celý rok a uvidíme."

ico

Sabine Lisická (3-Nem.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:5, 6:2

štvrťfinále Turnaja šampiónok

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová si semifinále Turnaja šampiónok nezahrá