Hantuchová s Radwanskou postúpili do štvrťfinále štvorhry

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. sep 2011 o 20:57

Hantuchová sa v debli na US Open premiérovo dostala za 3. kolo štvorhry.

NEW YORK. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová s Poľkou Agnieszkou Radwanskou sa prebojovali už do štvrťfinále štvorhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále si víťazky podujatia v Miami poradili s ruským párom Alla Kudriavcevová, Jekaterina Makarovová v troch setoch 6:3, 4:6 a 6:2.

V dueli o postup do semifinále nastúpia Hantuchová s Radwanskou proti pätnástej nasadenej talianskej dvojici Sara Erraniová, Roberta Vinciová, ktorá v osemfinále vyradila šampiónky Australian Open druhý nasadený argentínsko-taliansky tandem Flavia Pennettová, Gisela Dulková.

Pre 28-ročnú popradskú rodáčku Hantuchovú je deblový úspech v lokalite Flushing Meadows aspoň relatívnou útechou po nečakanej prehre s Francúzkou Pauline Parmentierovou v 1. kole dvojhry. V miešanej štvorhre sa po boku čerstvo 40-ročného Bahamčana Marka Knowlesa lúčila v nedeľu v osemfinálovom 2. kole.

Bývalá päťka svetového rebríčka WTA vo štvorhre Hantuchová, teraz 37. v príslušnom renkingu, sa v debli na US Open premiérovo dostala za 3. kolo, v ktorom stroskotala v rokoch 2003, 2005, 2007, 2008 a 2009.

Celkovo má osobný rekord na úrovni "veľkej štvorky" v podobe finále Australian Open 2002 a 2009 a Roland Garros 2006. Navyše, v miešanej štvorhre vlastní kompletnú zbierku trofejí z tzv. Majors.

Ženy - štvorhra - osemfinále:

Agnieszka Radwanská, Daniela HANTUCHOVÁ (Poľ./SR) - Alla Kudriavcevová, Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:3, 4:6, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová s Radwanskou postúpili do štvrťfinále štvorhry