Hantuchová nastúpi proti Azarenkovej po dlhšej regenerácii síl

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková odvracia úder Srbky Any Ivanovičovej v osemfinále.
Bieloruská tenistka Victoria Azarenková odvracia úder Srbky Any Ivanovičovej v osemfinále. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. sep 2013 o 19:43

Do štvrťfinále US Open sa dostalo až päť tridsiatničok, okrem našej tenistky aj S. Williamsová, Vinciová, Penettová, a Na Li.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

NEW YORK, BRATISLAVA. Osemfinálový duel s domácou Američankou Alison Riskeovou zakončila esom. Pätnástym v zápase. Servis bol pre Danielu Hantuchovú v pondelňajšom súboji o postup medzi osem najlepších hráčok na US Open veľkou zbraňou.

Skúsená slovenská tenistka postúpila do štvrťfinále v New Yorku po jedenástich rokoch.

Do zápasu dáva srdce

„Som rada, ako som zápas zvládla - bojovnosťou, pohybom a výborne mi išlo podanie," povedala Hantuchová v konferenčnom rozhovore so slovenskými novinármi. „Do každého stretnutia dávam srdce."

Riskeovú zdolala 6:3, 5:7, 6:2. Nerozhádzala ju štvorhodinová prestávka pre dážď v druhom dejstve za stavu 4:4, po ktorej prehrala set. Po piaty raz v kariére sa dostala do grandslamového štvrťfinále, ale prvý raz po piatich rokoch.

„Súperka po dažďovej pauze začala hrať oveľa agresívnejšie, nemala inú možnosť. V tom čase predvádzala výborný tenis a zaslúžene vyhrala druhý set," poznamenala rodáčka z Popradu. „Vedela som, že tento level nemôže udržať. Usilovala som sa o dlhšie výmeny, v tých som bola lepšia. A v dôležitých momentoch som sa zakaždým mohla spoľahnúť na svoj servis."

Hantuchová sa na tlačovke po zápase zasmiala, že tak dobre podávala naposledy v New Yorku 2002.

Bývalá svetová päťka (teraz je 48. v rebríčku) chytila na záverečnom grandslame roka veľmi dobrú formu a využila výhodný žreb. V štyroch doterajších zápasoch sa nestretla s hráčkou z top 80.

Tridsiatničky sú v prevahe

Tohtoročný US Open na kurtoch s tvrdým povrchom praje ostrieľaným hráčkam, päť z ôsmich štvrťfinalistiek sú tridsiatničky. Okrem Hantuchovej aj Američanka Serena Williamsová, Talianky Vinciová, Penettová a Číňanka Na Li.

„Som rada, že tu zostalo ešte toľko hráčok v mojom veku i starších. Je to dobré pre našu generáciu," vravela slovenská fedcupová reprezentantka. „Ťažíme z veľkých skúseností. Cením si, že stále môžem hrať na najvyššej úrovni. Tenis milujem, nevymenila by som ho za nič na svete."

S Azarenkovou má 2:2

Hantuchová mala v utorok voľný deň. Pozrela si zápas Azarenkovej s Ivanovičovou, ktorý určil jej štvrťfinálovú súperku. Stretnutie odložili z pondelka pre dážď.

„V tomto štádiu turnaja je jedno, proti ktorej súperke nastúpim," doplnila. „Obidve sú veľké šampiónky a bývalé svetové jednotky."

Hantuchová nastúpi v stredajšom zápase proti Azarenkovej s výhodou dlhšej regenerácie síl. S Bieloruskou má bilanciu 2:2, posledné dve stretnutia však s ňou prehrala.

Ak by sa Hantuchovej podarilo zdolať vysokú favoritku, postupom do semifinále by vyrovnala svoj najlepší grandslamový výsledok z Australian Open 2008.

Ženy, dvojhra - osemfinále:

Viktoria Azarenková (2-Biel.) - Ana Ivanovičová (13-Srb.) 4:6, 6:3, 6:4

Prehľad vzájomných zápasov Hantuchovej s Azarenkovou:

2007 San Diego (USA) tvrdý povrch 2. kolo Hantuchová 6:3, 1:6, 6:1

2011 Dauha (Katar) tvrdý povrch 1. kolo Hantuchová 4:6, 6:1, 6:2

2011 Londýn (V. Brit.) - Wimbeldon (GS) tráva 3. kolo Azarenková 6:3, 3:6, 6:2

2013 Indan Wells (USA) tvrdý povrch 2. kolo Azarenková 6:4, 6:1

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Hantuchová - Azarenková / tretí zápas na hlavnom dvorci (začiatok o 1.00 h vo štvrtok SELČ)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová nastúpi proti Azarenkovej po dlhšej regenerácii síl