Hantuchová je v Luxemburgu po výbornom výkone v semifinále

(Autor: SITA/AP)
TASR|19. okt 2012 o 14:53

Daniela Hantuchová vyradila v Luxemburgu suverénne Lourde Dominguezovú Linovú, keď jej dala v druhom sete kanára.

LUXEMBURG. Slovenská tenistka sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Luxemburgu (dotácia 220.000 dolárov).

Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si vo štvrťfinále poradila so Španielkou Lourdes Dominguezovou Linovou v dvoch setoch 7:5, 6:0 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 5:0.

V úvodnom dejstve dokázala otočiť z 1:4, v druhom sete úplne ovládla dvorec a súperke uštedrila "kanára".

V sobotňajšom semifinále v Luxemburgu si Hantuchová zmeria sily s 25-ročnou Rumunkou Monicou Niculescovou, 70. v renkingu.

Finalistka turnaja v Luxemburgu z roku 2007 má už istú prémiu 10.200 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchová po postupe medzi elitné kvarteto žiarila spokojnosťou. "Som veľmi rada, že sa mi podarilo postúpiť do semifinále a že som to zvládla v dvoch setoch. Dominguezová Linová je totiž veľmi nepríjemná súperka a jej hra mi vôbec nevyhovuje," povedala po zápase slovenská tenistka.

"Za stavu 1:4 som začala hrať trpezlivejšie. Napriek nevydarenému začiatku zápasu som nespanikárila, neklesala som na duchu a verila som, že pri jej podaní budem mať šance na brejk. Veľmi mi pomohlo to, že som začala chodiť často na sieť. Útočná hra slávila úspech, potvrdilo sa, že je to tá správna cesta. V druhom sete som už mala zápas pod kontrolou. V dôležitých momentoch mi pomohli fanúšikovia, ktorí sú v Luxemburgu vždy veľmi žičliví a podporujú ma. Na takéto turnaje chodím rada," dodala Hantuchová.

Hantuchová stále živí šancu na účasť na Turnaji šampiónok v Sofii, kde sa kvalifikuje šesť rebríčkovo najvyššie postavených víťazok turnajov International, ktoré sa nedostali na MS WTA Tour. Hantuchová v tomto roku obhájila titul v thajskej Pattayi.

Dvojhra - štvrťfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 7:5, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je v Luxemburgu po výbornom výkone v semifinále