Hantuchová je v Cincinnati už vo štvrťfinále

(Autor: TASR)
TASR|18. aug 2011 o 20:16

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Hantuchová v piatok proti Ruske Zvonarevovej.

CINCINNATI. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Cincinnati (dotácia dva milióny dolárov).

V osemfinále si poradila s ôsmou nasadenou Francúzkou Marion Bartoliovou po trojhodinovej trojsetovej dráme 6:3, 5:7, 6:3 a upravila vzájomnú bilanciu so svetovou deviatkou už na 5:1. V dueli o postup do semifinále nastúpi Hantuchová v piatok proti turnajovej dvojke Ruske Vere Zvonarevovej. V Cincinnati má už teraz istú prémiu 41 450 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchová hneď v úvodnom geme duelu s Bartoliovou stratila vlastné podanie, bleskovo však odpovedala rebrejkom a v ďalších minútach mala navrch. Za stavu 4:3 opäť prelomila podanie Francúzky a v deviatom geme vďaka druhému esu premenila hneď prvý setbal.

Na začiatku druhého dejstva sa Hantuchová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1, Bartoliová však v ďalších'minútach otočila na 5:3 a v desiatom geme mala pri podaní Slovenky setbal. Hantuchová ho síce odvrátila a vyrovnala na 5:5, no v dvanástom geme stratila podanie a tak na rad prišiel tretí set.

V ňom síce Slovenka prišla o náskok 3:1, no v Tildenovom geme Bartoliovú opäť brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal. Bartoliová spravila v celom zápase až 16 dvojchýb.

Pre zverenku trénera Mateja Liptáka je podujatie Western & Southern Open súčasťou prípravy na záverečný grandslamový turnaj roka US Open. Jej doterajším maximom v Cincinnati je semifinále z roku 2005, pred dvomi rokmi postúpila v Ohiu tiež do štvrťfinále.

Dvojhra - osemfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Marion Bartoliová (8-Fr.) 6:3, 5:7, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je v Cincinnati už vo štvrťfinále