Hamšík hrá zápas každý štvrtý deň: Pomáha mi ľadová voda a ponožky

Marek Hamšík sa najbližšie zastaví až v januári.
Marek Hamšík sa najbližšie zastaví až v januári. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|6. nov 2017 o 17:23

V Neapole môžeme hrať vyrovnanú partiu s najlepšími na svete, hovorí Marek Hamšík.

V Neapole je špecifické prostredie. Majiteľ klubu Aurelio De Laurentiis niekedy zakazuje hráčom hovoriť s novinármi. Po výbornom štarte do sezóny nemá žiadne výhrady?

„Už tri roky hráme v talianskej lige na špici tabuľky. Teraz si po dvanástich kolách držíme prvú pozíciu. Získať vytúžený titul bude náročné, lebo päť tímov je v rozpätí troch bodov. Zatiaľ sme neprehrali, takže máme začiatok ako hrom.“

V lige ste remizovali len dvakrát. Po silnom Interi Miláno ste stratili body s priemerným Chievom. Prečo ste súpera nedokázali zdolať?

„Pre víťazstvo sme urobili maximum, hrali sme na jednu bránku, ale nedokázali sme ich zlomiť. Dôležité je takéto zápasy neprehrať, lebo zakopnutie sa stane každému. Netreba si z toho robiť veľkú hlavu. V lige ťaháme 24-zápasovú sériu bez prehry, v tom treba pokračovať.“

V základnej skupine Ligy majstrov ste však zo štyroch zápasov prehrali až tri a ste na pokraji vypadnutia. V čom vidíte najväčšie rozdiely medzi oboma súťažami?

„V skupine máme Manchester City, čo je momentálne najlepšie mužstvo na svete. Proti nemu sa body získavajú ťažko. V domácom zápase sme mali výborný prvý polčas, zrejme najlepší, odkedy som v Neapole.

Bol to výborný futbal a výsledok mohol byť iný. Avšak dostali sme dva góly zo štandardných situácií a dva z protiútokov, čo sa proti takémuto mužstvu nesmie stávať. V oboch zápasoch sme ukázali, že môžeme hrať vyrovnanú partiu aj s najlepšími.“

V tejto sezóne ste odohrali 20 zápasov za dva a pol mesiaca. Vychádza to tak, že hráte každý štvrtý deň. Nakoľko je to náročné po fyzickej a psychickej stránke?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík hrá zápas každý štvrtý deň: Pomáha mi ľadová voda a ponožky