Hamburg už v Žiline, kouč Jol zakázal témy Hoffenheim a Olič

SITA|22. okt 2008 o 17:14

Futbalisti nemeckého klubu Hamburger SV sa v stredu bez problémov prepravili cez Piešťany do Žiliny.

ŽILINA. S mužstvom miestneho MŠK sa vo štvrtok o 18.30 h stretnú v 1. kole skupinovej fázy Pohára UEFA 2008/2009. "Všetko klaplo," povedal už z hotela Holiday Inn pre Hamburg 1 holandský kouč tímu z prístavného mesta Martin Jol, ktorý zakázal hráčom debaty o nedeľňajšom bundesligovom šlágri proti nováčikovi z Hoffenheimu či špekulácie týkajúce sa možného prestupu chorvátskeho útočníka Ivicu Oliča do španielskej Valencie.

Český legionár v službách HSV David Jarolím o súperovi skonštatoval: "Technicky je veľmi dobrý." Spomenutý portál označil kapitána Hamburgu za experta na slovenský futbal a pripomenul jeho pôsobenie v Slavii Praha po boku Brazílčana Adauta, ktorý medzičasom prešiel z Edenu pod Dubeň a 2. októbra gólom v sofijskej odvete rozhodol o postupe MŠK v 1. kole hlavnej súťaže P-UEFA cez Levski. Hamburg 1 pri mapovaní situácie nezabudol vytiahnuť športovú minulosť Marka Mintála v "zeleno-žltom" a pridal aj hlas trénera Žiliny Dušana Radolského: "Hamburg je jasným favoritom, ale my nepredáme kožu lacno."

Hostia sa musia zaobísť bez zranených Nigela de Jonga, Marcella Jansena a Thiaga Nevesa, ale po žalúdočnej viróze je opäť k dispozícii Mladen Petrič. Šéf dozornej rady nemeckého klubu Horst Becker sebavedomo vyhlásil: "V tejto sezóne sme takí silní, že rátame s prienikom zo skupiny do jarnej vyraďovacej fázy." O tri miesta v 1/16-finále sa okrem Žiliny a Hamburgu budú v F-skupine usilovať aj spomenutá Slavia, Aston Villa Birmingham a Ajax Amsterdam.

Pravdepodobná zostava HSV podľa portálu Hamburg 1:

Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba - D. Jarolím, Benjamin - Guerrero, Trochowski, Olič - Petrič

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hamburg už v Žiline, kouč Jol zakázal témy Hoffenheim a Olič