Halákovi sa nedarilo. Dostal štyri góly a prehral piaty z posledných šiestich zápasov

Ryan Callahan strieľa jeden zo štyroch gólov Tampy Bay do siete Jaroslava Haláka.
Ryan Callahan strieľa jeden zo štyroch gólov Tampy Bay do siete Jaroslava Haláka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. nov 2016 o 06:25

New York Islanders už tretí raz počas novembra nestačil na Tampu Bay. A opäť prehral jednoznačne.

BRATISLAVA. O jeho budúcnosti v klube sa dlhšie špekuluje. Odvtedy, ako ho generálny manažér ponúkol konkurenčným tímom na výmenu.

V poslednom období však Jaroslav Halák dostáva v New Yorku Islanders dostatok príležitostí. Ako brankárska jednotka nastúpil už šiesty raz za sebou.

A za toto obdobie piaty raz prehral. V noci z pondelka na utorok Islanders nestačili na domácom ľade na Tampu Bay (0:4).

Halák kryl dvadsaťsedem z tridsaťjeden striel súpera a zaznamenal nevýraznú 87,1-percentnú úspešnosť zákrokov.

"Beriem to na seba," reagoval podľa oficiálnej stránky súťaže tréner newyorského mužstva Jack Capuano. "Musíme nájsť správny spôsob, ako byť úspešní v ofenzíve. V minulosti sme to už dokázali."

V novembri už tretí raz

Hviezdou stretnutia bol brankár Tampy Bay Andrej Vasilevskij. Kryl všetkých tridsaťštyri pokusov domácich, z toho dvadsať v tretej tretine.

"Prvých štyridsať minút bolo z našej strany celkom dobrých. Ale potom sme Andreja dostali do neľahkej pozície. Predviedol však viacero veľkých zákrokov a zaslúžene vychytal shutout," uviedol útočník Steven Stamkos.

Na víťazstve sa podieľal dvomi asistenciami.

Lightning zdolali Islanders v priebehu mesiaca už tretí raz. Na ľade súpera jasne vyhrali aj 1. novembra (6:1), v druhom 10. novembra zvíťazili doma 4:1.

V prvom Halák zasiahol do hry ako náhradník, po troch góloch vymenil Thomasa Greissa. Potom sa situácia otočila, Haláka vystriedal po troch góloch Nemec.

Neutekajú pred zodpovednosťou

Dokopy slovenský brankár v tejto sezóne zasiahol do dvanástich zápasov. Má priemer 3,09 inkasovaného gólu na jeden duel a 90,4-percentnú úspešnosť zásahov. Tešil sa pritom iba z troch triumfov.

"Samozrejme, nikto nechce byť v takejto pozícii, ale neutekáme pred zodpovednosťou," upozorňuje útočník a kapitán Islanders John Tavares.

Jaroslav Halák nemá za sebou práve najlepší zápas.
Jaroslav Halák nemá za sebou práve najlepší zápas. (Autor: TASR/AP)

"Musíme myslieť pozitívne a držať spolu. Zdvihnúť hlavy a ísť ďalej. Tvrdo pracovať a nájsť cestu, ako sa preniesť cez neúspech a byť lepší," dodal.

Tréner si to nevie vysvetliť

Islanders figurujú v tabuľke Východnej konferencie na predposlednom pätnástom mieste. Tampa Bay sa - naopak - posunula na ôsmu priečku.

"Je to ťažké vysvetliť. Boli roky, kedy mal tím úplne iné štatistiky. A nezáležalo na tom, ako tvrdo ste trénovali," zamýšľal sa kouč Tampy Bay Jon Cooper nad otázkou, čím to je, že sa jeho mužstvu v súbojoch s newyorským súperom tak darí.

"Zažil som obe situácie, ale naozaj neviem. Neviem, či je to všetko len záležitosť psychiky alebo je v tom aj niečo iné," dopĺňa Cooper.

NHL - pondelok:

New York Islanders - Tampa Bay 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Góly: 19. J. T. Brown (Paquette, Coburn), 20. Callahan (A. Šustr, Hedman), 25. N. Kučerov (Stamkos), 38. Namestnikov (Stamkos, N. Kučerov)

/Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, dostal štyri góly z tridsaťjeden striel, zaznamenal 87,1-percentnú úspešnosť zákrokov/

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halákovi sa nedarilo. Dostal štyri góly a prehral piaty z posledných šiestich zápasov