Haláka teší rekord v počte víťazstiev viac ako iné štatistiky

Jaroslav Halák je v NY Islanders jasnou jednotkou.
Jaroslav Halák je v NY Islanders jasnou jednotkou. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2015 o 14:38

Slovenský brankár v NY Islanders prekonal klubový rekord, keď vychytal jedenásť víťazstiev v rade.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák možno našiel v NHL po rokoch hľadania svoj pravý domov.

Po neúspešnom boji o post jednotky v St. Louis, zvláštnom závere minulého ročníka s medzizastávkami v Buffale a Washingtone podpísal v lete zmluvu na štyri roky s New York Islanders. A v mužstve je jasnou jednotkou.

Dvadsaťdeväťročný gólman odchytal 29 duelov. Dosiahol 21 víťazstiev. Prekonal aj dlhoročný klubový rekord Billa Smitha, keď vyhral jedenásť súbojov za sebou.

Štatistiky sa s víťazstvami nedajú porovnávať

"Je pravda, že si cením rekord. Percentuálna úspešnosť a ďalšie štatistiky sú pekná vec, ale s víťazstvami sa nedajú porovnávať. Prekonať taký rekord v takom slávnom klube je niečo výnimočné," priznal v rozhovore pre iDnes.cz Halák.

"Máme v mužstve hráčov, ktorí vedia dať gól. To sa o nás vedelo už pred sezónou. V poslednej dobe sme sa však výrazne zlepšili v hre dozadu. Zdobí nás poctivosť a na tom musíme stavať."

Mužstvu pomohol príchod nových posíl defenzívy Nicka Leddyho a Johnnyho Boychuka. Pribudli vzácne skúsenosti.

Mužstvu pomohol príchod posíl

"Boychuk je obrovský obranca s tvrdou strelou, Leddy veľmi dobre korčuľuje. V Chicagu bol trocha v tieni ďalších kvalitných bekov, ale u nás dostáva veľkú porciu na ľade a zatiaľ je neskutočné platný," tvrdí Halák.

Islanders sa tento rok presťahujú z Long Islandu do novej haly v Brooklyne.

"Má to svoje pozitíva. Niektorí chlapci, ktorí tu už dlho hrajú, sa veľmi tešia. Na druhej strane naša súčasná hala má veľkú históriu. Tím tam vyhral štyri Stanleyho poháre, fanúšikovia si tam našli opäť cestu. Majiteľ sa však rozhodol pre zmenu, to musí rešpektovať hráč i fanúšik," hovoril iDnes.cz Halák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Haláka teší rekord v počte víťazstiev viac ako iné štatistiky