Halák mal pri návrate čisté konto a asistenciu, Tatar dal pekný gól

Jaroslav Halák a Lee Stempniak z Calgary.
Jaroslav Halák a Lee Stempniak z Calgary. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. jan 2014 o 06:59

Haláka vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Aj vďaka jeho výkonu natiahli Blues víťaznú šnúru už na sedem zápasov.

NEW YORK. Vydarený návrat do zostavy St. Louis Blues zažil v noci na piatok slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák.

V zápase NHL na ľade Calgary kryl všetkých 33 striel domácich hráčov, navyše pri druhom góle hostí si pripísal asistenciu a mal tak výrazný podiel na hladkom víťazstve 5:0. Po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

Halák, ktorý dlho pauzoval pre chorobu a nastúpil na svoj prvý zápas od 28. decembra, zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a 28. v kariére. Aj vďaka jeho výkonu natiahli Blues víťaznú šnúru už na sedem zápasov.

"Najmä v prvej tretine si vytvorili pár príležitostí. Vďaka nim som sa rýchlo rozchytal a dostal do zápasu. Potom sme začali hrať lepšie a nedávali im priestor na veľké šance," povedal Halák, ktorý má v sezóne bilanciu 18-6-3.

"Počas choroby veľmi rýchlo stratíte energiu a celý čas cítite únavu. Pracujem, aby som sa zlepšil. Stratil som veľa energie, nie je ešte stopercentne späť. Bojujem s tým a dnes to bolo veľké víťazstvo," dodal Halák.

Halák podržal svoj tím najmä v úvode druhej tretiny, keď zneškodnil šesť striel v prvých piatich minútach a udržal náskok 2:0. Pri pokuse Jiřího Hudlera zvonila žrď.

"Mali pár šancí, nastrelili aj žrď, ale my sme dali gól. Mohlo to dopadnúť aj inak," okomentoval Halák úvod druhej časti.

Jeho výkon chválil aj tréner. "Myslím si, že najlepším hráčom zápasu bol náš brankár. Halák bol fantastický," vyhlásil Ken Hitchcock.

Calgary hrá doma zle

St. Louis vyhralo siedmykrát v rade, neprehralo už od 23. decembra a v tabuľke Západnej konferencie sa bodovo dotiahlo na druhé Chicago. Za vedúcim 71-bodovým Anaheimom zaostáva o štyri body.

Calgary v posledných dvoch zápasoch nestrelilo ani gól a má z nich skóre 0:11. Doma Flames z ostatných piatich duelov dali len jediný gól.

"Skórovať je najťažšou vecou v NHL. Cítim so svojimi hráčmi, pretože tvrdo pracujú každý deň na tréningoch. Je to pre nich náročné obdobie. Po zápasoch sú psychicky zničení," povedal tréner Flames Bob Hartley.

Calgary prehralo päť domácich duelov za sebou prvýkrát od marca 2000.

Tatar má 17. bod

Jediným slovenským hokejistom, ktorý sa dokázal strelecky presadiť v deväťzápasovom nočnom programe, bol Tomáš Tatar.

Útočník Detroitu dal jediný gól hostí pri prehre 1:4 v San Jose. Bol to pre neho v poradí deviaty gól a 17. kanadský bod v sezóne.

Pri góle získal puk za bránkou a využil, že Vlasic bol bez hokejky. Slovák sa natlačil pred Anttiho Niemiho a bekhendom zasunul puk za jeho chrbát.

"Videl som jedného súpera bez hokejky, ktorý čakal, že budem prihrávať. Keď som nevidel možnosť na rozohrávku, skúsil som to individuálne. Škoda, že som dal dnes len jeden gól. Mal som aj ďalšie možnosti na skórovanie," povedal Tatar.

Detroit začal ťažký kalifornský týždeň, ešte ho čakajú súboje s Los Angeles a Anaheimom. Trio tímov z Kalifornie zo 63 domácich duelov v sezóne prehralo v riadnom hracom čase len šesť.

Carolina vybojovala už piatu výhru v rade, Toronto zdolala hladko 6:1. Štyri body v zápase dosiahol Jordan Staal (1+3). Andrej Sekera odohral 22:36 min a bol najvyťaženejším hráčom víťazov.

Chárove štyri bodyčeky

O výhre Floridy v Buffale rozhodol Brad Boyes. Najskôr skóroval v riadnom hracom čase a potom uspel aj v rozstrele. Boyes je špecialista na rozstrely, od ich zavedenia v roku 2005 premenil už 37, čo je najvyšší počet v lige.

Tomáš Kopecký odohral za Floridu rovných 15 minút a raz ohrozil bránku domácich.

Boston prehral na ľade Los Angeles 2:4, Zdeno Chára sa v súboji prezentoval jednou strelou a štyrmi bodyčekmi.

Pánik nehral

Gól Erica Fehra 51,5 sekundy pred koncom tretej tretiny rozhodol o výhre Washingtonu nad Tampou Bay 4:3. V drese Tampy nenastúpil Richard Pánik.

Už pätnásty z posledných šestnástich duelov vyhral Anaheim, tentoraz uspel proti Nashvillu 4:3. Všetky štyri góly strelil v druhej tretine.

Tretie čisté konto v sezóne dosiahol Cory Schneider a priviedol New Jersey k výhre nad Dallasom 1:0.

Z prvého hetriku v kariére v NHL sa tešil Justin Fontaine a pomohol Minnesote k výhre 4:1 nad Phoenixom.


Výsledky NHL:

Buffalo - Florida 1:2 sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 26. McBain (Ott, D´Agostini) - 50. Boyes (T. Gilbert, Bergenheim), rozhodujúci sam. nájazd Boyes

Tomáš Kopecký (Florida) odohral 15:00 min a mal 1 strelecký pokus

Carolina - Toronto 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)

Góly: 3. Boychuk (B. Sutter, Lindholm), 9. Skinner (J. Staal, Lindholm), 18. Dwyer (J. Staal, Gerbe), 24. Liles (Boychuk), 41. J. Staal (Faulk), 59. Lindholm (Skinner, J. Staal) - 15. Lupul (Raymond, Kadri)

Andrej Sekera (Carolina) odohral 22:36 min

New Jersey - Dallas 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 29. Ryder (Zajac, Clowe)

Tampa Bay - Washington 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)

Góly: 5. T. Johnson (Palát), 27. Crombeen (Hedman, Pyatt), 55. Palát (Carle, St. Louis) - 8. Fehr (Ovečkin, Alzner), 11. Grabovskij (J. Ward, Green), 20. Johansson (Nicklas Bäckström, Carlson), 60. Fehr (M. Green, Orlov)

Nashville - Anaheim 3:4 (2:0, 1:4, 0:0)

Góly: 2. Gaustad (G. Bourque, Stalberg), 3. C. Smith (Cullen, Hendricks), 26. Clune (C. Smith, Cullen) - 21. Getzlaf (Beleskey), 25. Getzlaf (Beleskey), 27. Perry (Getzlaf), 39. Selänne (Maroon, Perreault)

Calgary - St. Louis 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Góly: 10. C. Stewart (D. Roy, Morrow), 12. Sobotka (Jackman, HALÁK), 27. I. Cole (Tarasenko), 42. Pietrangelo (Shattenkirk), 44. Tarasenko (Leopold, Sobotka)

Jaroslav Halák (St. Louis) odchytal celý zápas a mal 33 úspešných zákrokov. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

Phoenix - Minnesota 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 23. Boedker (Doan, Stone) - 19. Fontaine (Cooke), 44. Brodziak (Cooke, Scandella), 48. Fontaine (Pominville, Niederreiter), 59. Fontaine (Brodziak, Niederreiter)

San Jose - Detroit 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Góly: 5. Pavelski (J. Thornton, B. Burns), 30. Desjardins (Kearns, Vlasic), 33. Pavelski (B. Stuart, Braun), 37. D. Boyle (Demers, J. Thornton) - 17. TATAR (Glendening, B. Smith)

Tomáš Tatar (Detroit) odohral 15:58 min, mal 3 strely. Jeho gól je v 1. minúte videa:

Los Angeles - Boston 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Góly: 11. J. Carter (Kopitar), 21. Justin Williams (Vojnov, Quick), 22. Martinez (Regehr, M. Richards), 53. D. Brown (Stoll, Justin Williams) - 30. Fraser (Söderberg, Hamilton), 58. Florek (Boychuk, G. Campbell)

Zdeno Chára (Boston) odohral 26:12 min, mal 1 strelu a rozdal 4 bodyčeky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák mal pri návrate čisté konto a asistenciu, Tatar dal pekný gól