Halák je v hlasovaní o Zápas hviezd medzi brankármi už tretí

Jaroslav Halák (vľavo) zasahuje po strele útočníka Detroitu Pavla Daciuka.
Jaroslav Halák (vľavo) zasahuje po strele útočníka Detroitu Pavla Daciuka. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. dec 2014 o 13:12

Zo slovenských hokejistov dostal v ankete o účasť v Zápase hviezd NHL zatiaľ najviac hlasov Zdeno Chára - takmer 387-tisíc.

NEW YORK. V hlasovaní o účasť v Zápase hviezd NHL bodujú u fanúšikov piati slovenskí hokejisti.

Veľkú šancu stať sa prvým slovenským brankárom v All-Star Game má Jaroslav Halák. Gólman New Yorku Islanders dostal počas piatich týždňov ankety takmer 365-tisíc hlasov a v poradí predstihol Marca-Andreho Fleuryho z Pittsburghu. V rebríčku brankárov je už tretí, pred ním sú Corey Crawford zo Chicaga (714-tisíc hlasov) a Carey Price Z Montrealu (485-tisíc).

Chára je medzi obrancami piaty

Kapitán Bostonu Zdeno Chára je zatiaľ medzi obrancami na piatom mieste, na exhibícii by ho rado videlo bezmála 387-tisíc fanúšikov. Je zároveň Slovákom, ktorý dosiaľ dostal od priaznivcov najviac hlasov.

Fanúšikovia Chicaga pretlačili na vrchol poradia dvojicu Duncan Keith (791-tisíc) a Brent Seabrook (641-tisíc). V prvej tridsiatke obrancov figurujú aj Ľubomír Višňovský (22. miesto, 97-tisíc hlasov) a Andrej Sekera (28. priečka, 72-tisíc hlasov).

V popredí sú aj Hossa, Gáborík a Tatar

Medzi útočníkmi sa najväčšej fanúšikovskej priazni naďalej teší Zemgus Girgensons. Lotyšský útočník Buffala zásluhou masívnej podpory krajanov dostal už takmer 1,3 milióna hlasov. Je to dvakrát viac, ako má napríklad kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Marián Hossa sa s 380-tisíc hlasmi posunul na siedme miesto, Marián Gáborík je dvanásty (223-tisíc) a Tomáš Tatar figuruje už na 14. priečke (192 tisíc hlasov).

Jubilejný 60. ročník tradičnej exhibície sa uskutoční po dvojročnej prestávke 25. januára v Columbuse. Za päť týždňov hlasovalo v internetovej ankete už viac ako 25 miliónov fanúšikov. Hlasovanie sa skončí 18. januára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák je v hlasovaní o Zápas hviezd medzi brankármi už tretí