Prešov skončil na kvalitne obsadenom turnaji tretí, zdolal aj víťaza Ligy majstrov

Tréner Tatrana Prešov Radoslav Antl.
Tréner Tatrana Prešov Radoslav Antl. (Autor: TASR)
TASR|22. aug 2022 o 18:14

Prešovčania sa teraz presunú do Doboja v Bosne a Hercegovine.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov majú za sebou prvý z dvoch augustových medzinárodných turnajov v príprave na nadchádzajúcu sezónu.

Na 50. ročníku podujatia v severomacedónskej Struge obsadili hráči úradujúceho slovenského šampióna konečné 3. miesto.

Zverenci trénera Radoslava Antla na turnaji hranom pod holým nebom zdolali grécky AEK Atény 25:21, domáci RK Struga 36:21 a v zápase o konečné umiestnenie aj slávny Vardar 1961 Skopje 26:24.

Severomacedónsky klub je víťaz Ligy majstrov z rokov 2017 a 2019. Jedinú prehru utrpeli Šarišania ešte v základnej skupine s Eurofarmom Pelister Bitola, ktorému podľahli tesne 24:25.

Prešovčania sa teraz presunú do Doboja v Bosne a Hercegovine, kde ich od 23. do 27. augusta čaká účasť na 53. ročníku tradičného medzinárodného Turnaja šampiónov, na ktorom obhajujú 3. priečku z vlaňajška.

Tatran sa tam stretne postupne s domácou Slogou Doboj, chorvátskym PPD Záhreb a švajčiarskym St. Gallenom, kde chytá Slovák Marián Žernovič.

Na záver ešte zeleno-bieli, ktorým v zostave chýbajú zo zdravotných dôvodov Pedro Pacheco, Tilen Leben i López García, odohrajú súboj o konečné umiestnenie. Informovala o tom stránka slovakhandball.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov skončil na kvalitne obsadenom turnaji tretí, zdolal aj víťaza Ligy majstrov