Prešov čaká súboj národných šampiónov. Tréner Antl vyslovil ľútosť i vieru

Tréner Tatrana Prešov Radoslav Antl.
Tréner Tatrana Prešov Radoslav Antl. (Autor: TASR)
Ján Leško|16. nov 2022 o 13:10

Kubánec Hernandez sa z Bratislavy vrátil so siedmimi stehmi.

PREŠOV. Dvadsaťtrinásobný držiteľ Slovenského pohára Tatran Prešov po utorkovej výhre rozdielom desiatich gólov na pôde ŠKP Bratislava sa stal prvým semifinalistom v prebiehajúcom ročníku tejto pohárovej súťaže.

Ako je známe, Tatran Prešov účinkuje aj v Európskej lige EHF, slovenskej Niké handball extralige i v najvyššej českej súťaži hádzanárov.

Nuž a už vo štvrtok 17. novembra čaká sedemnásťnásobného majstra Slovenska zápas s úradujúcim majstrom českej republiky HC Baník Karviná.

Šláger českej Chance extraligy v prešovskej Tatran handball arene má stanovený začiatok o osemnástej hodine.

Zdá sa, že súboj aktuálnych šampiónov susedných krajín bude mať aj patričnú divácku kulisu.

Ako nás informoval generálny manažér Tatranu Prešov Stanislav Pupík, fanúšikovia karvinského HCB sa chystajú do šarišskej metropoly minimálne jedným autobusom.

Antl verí, že tím pozbiera zvyšky síl

Na jednej strane sa na zápas majstrov tešia aj všetci priaznivci prešovského Tatranu. Na druhej tréner domácich Radoslav Antl je vo svojich aktuálnych predzápasových vyjadreniach opatrný.

„Karviná má veľmi kvalitný káder. V bráne výborného Martina Galiu s bohatými skúsenosťami aj z nemeckej bundesligy, ale aj mladého Brychleca. Rovnako dobre majú baníci obsadený aj spojkový rad a dobrých pivotov. Karvinčania tak využívajú rôzne variácie v útočných i obranných činnostiach. Aj z vysloveného vyplýva, že pred nami je veľmi ťažký zápas,“ povedal Antl.

Tréner Tatranu Prešov teda pred šlágrom prílišným optimizmom neoplýval.

„Mne osobne je veľmi ľúto, že takýto príťažlivý súboj si nemôžeme vychutnať naplno. Ani pripraviť sa naň lepšie ako by som chcel. Pri našom nabitom programe totiž príliš netrénujeme, ale hrávame len zápasy.

A navyše, ďalším našim zraneným hráčom po zápase v Bratislave je Hernandez. Verím však, že doma pozbierame zvyšky síl a tento náročný zápas, dúfam, aj s výdatnou podporou našich fanúšikov zvládneme k spokojnosti.“

Hernandez z Bratislavy so siedmimi stehmi

Čo sa týka zranenia Kubánca Hernandeza, s piatimi gólmi najlepšieho strelca hostí v pohárovom zápase v Bratislave, nad jeho štartom proti Karvinej visí podľa slov generálneho manažéra Tatranu Prešov Stanislava Pupíka, dosť veľký otáznik.

„Pavel Hernández pri jednej zo svojich útočných aktivít schytal úder brániaceho protihráča do ľavej ruky. Roztrhla sa mu pritom kože medzi prsteníkom a prostredníkom.

Našťastie nejde uňho o hodovú ruku, ale domov sa vracal po zákroku lekárov so siedmimi stehami. Je to ale nepríjemné, citlivé zranenie, ktorého dobu vyliečenia nateraz ťažko odhadnúť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov čaká súboj národných šampiónov. Tréner Antl vyslovil ľútosť i vieru