V Rusku pohár trpezlivosti pretiekol. Výplaty sa musel Čupryna domáhať

Igor Čupryna a Miloslav Chmeliar.
Igor Čupryna a Miloslav Chmeliar. (Autor: TASR)
Ján Leško|24. apr 2022 o 13:30

Návrat rodáka z Ukrajiny do Prešova je oficiálne spečatený.

PREŠOV. Potešujúca informácia vyšla na svetlo sveta pre šestnásťnásobného slovenského šampióna.

Európska hádzanárska federácia schválila prestup tridsaťdvaročného brankára Igora Čuprynu do Tatrana Prešov.

Rodák z ukrajinskej Odesy sa po šiestich sezónach v prešovskom Tatrane rozhodol pre skusy v klube Donských kozákov v ruskom Taganrogu.

Nie herne, lež finančne mu tento angažmán nevyšiel. Klub mu výplaty načas nevyplácal, musel sa ich domáhať.

Pohár trpezlivosti pretiekol v jeho prípade po siedmich mesiacoch. Čupryna, ktorý v roku 2019 získal štátne občianstvo Slovenskej republiky, zareagoval na ponuku ukrajinského Motora Záporožie.

Dva týždne tam trénoval, no do zápasového diania s tímom pravidelného účastníka A – skupiny Ligy majstrov nezasiahol.

Z Prešova už nemienil vytiahnuť nohy

Plány ukrajinského rodáka už so skúsenosťami vo farbách slovenskej hádzanárskej reprezentácie zahatal začiatok vojnového konfliktu.

Čupryna v Záporoží chtiac – nechtiac zbalil najnutnejšie osobné veci a strastiplnou 56-hodinovou cestou sa dostal šťastne na Slovensko.

S rodinou sa usadil v Prešove, odkiaľ ako sám vraví, po skúsenostiach v Rusku už nohy nemieni vytiahnuť na žiadny zahraničný angažmán.

A to mal konkrétne ponuky a údajne veľmi zaujímavé ponuky z Portugalska a Španielska.

„Prešov, to je istota. To, čo som zažil v klube Donských kozákov, hráči v Tatrane nechyrujú. A navyše, v tomto krásnom meste si moja rodina zvykla.

Tu je teraz náš domov, manželka má svoju prácu, dve detičky chodia do školy a pre mňa je Tatran znovu mojim klubom. S jeho majiteľom pánom Miloslavom Chmeliarom sme sa po mojom návrate dohodli na trojročnom kontrakte. A ak všetko pôjde ako má, ostanem tu do konca kariéry,“ vravel otvorene navrátilec Čupryna.

Do brány môže už v nedeľu proti Hlohovcu

Tatran Prešov po podpise zmluvy s brankárom Čuprynom podpísal zaplatil všetky náležité poplatky za prestup hráča zo zahraničia a čakal na schválenie registrácie Európskou hádzanárskou federáciou (EHF).

„Po obdržaní stanoviska Ukrajinskej hádzanárskej federácie, o ktoré požiadala EHF a ktoré bolo kladné, Igor Čupryna bol oficiálne zaregistrovaný ako hráč Tatrana Prešov,“ aktuálne informoval Miloslav Chmeliar.

„Osobne som rád, že tento brankár je späť. Dúfam, že už v nedeľnom prvom semifinálovom play –off zápase Niké handball extraligy v Tatrana handball arene (od 16.h.) proti Sporte Hlohovec dostane príležitosť nastúpiť a svojimi kvalitami a zákrokmi medzi žrďami presvedčí o opodstatnenosti jeho návratu do známeho klubového prostredia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V Rusku pohár trpezlivosti pretiekol. Výplaty sa musel Čupryna domáhať