Hráč Prešova sa po výhre kajal. Hviezda Španielov: Tu sa chyby neodpúšťajú

Prešovská radosť.
Prešovská radosť. (Autor: Tatran Prešov)
Ján Leško|20. okt 2021 o 14:15

Antl trafil presný výsledok.

PREŠOV. Vstup do nového ročníka Európskej ligy (EL) sa slovenskému hádzanárskemu šampiónovi vydaril.

Tatran Prešov vo svojej domovskej Tatran Handball Arene získal cenný skalp španielskeho vicemajstra CD Bidasoa Irun. 

V úvode síce domáci nepremenili tri sedmičky a zahodili štyri vyložené šance, no ani to vôľu a úžasnú túžbu po výhre, nadšene hrajúci prešovský tím nezlomilo.

Tatran Prešov vyhral 27:25 a takýto rezultát v hľadisku prešovskej haly trafil presne vari jediný z divákov.

S niekdajším krídelníkom Prešova, dnes asistentom trénera slovenskej reprezentácie, Radoslavom Antlom sme sa zhovárali pred prvým stretnutím Tatrana v A – skupine EL.

Keď presviedčal, že Prešov vyhrá presne takýmto rezultátom, akým napokon duel s Irunom skončil, brali sme to, avšak s určitou rezervou.

„Veril som, že Tatran sa proti súperovi zvučného mena dokáže vypnúť. Výkon tímu mi neprislúcha hodnotiť, odohral však ozaj dobrý zápas.

A čo sa týka trafenia sa do presného výsledku? Viete, sú za tým dlhoročné skúsenosti,“ so širokým úsmevom na tvári vyriekol krátko po skončení stretnutia.

Zrejme nie náhodou Radovi Antlovi prischla prezývka Hlava...

Misia špióna sa vyplatila

Pod premiérovú výhru Tatrana Prešov v začínajúcom ročníku EL sa podpísal tímový výkon.

Najviac ovácií publika si ale vyslúžil brankár Marcos Colodeti. Predovšetkým vo fáze, kedy Bidasoa Irun skresávala zo šesťgólového náskoku domácich, Colodeti skvelými zákrokmi mužstvo podržal a výrazne sa pričinil o cenný úspech.

„Mali sme dobré informácie od španielskeho spoluhráča Lopeza Garciu. Sám som mal načítané tri ostatné zápasy Irunu. Cítil som, že takto získané poznatky by mohli byť v samotnom zápase užitočné," vyriekol po stretnutí brazílsky gólman v službách slovenského šampióna.

Jedným z našich zámerov bolo eliminovať prihrávky španielskym pivotom, nechať ich radšej strieľať z diaľky, či z krídiel. Aj v tomto smere sme odviedli dobrú robotu. Som šťastný, že napokon to takto dopadlo,“ zhodnotil Colodeti.

Ospravedlnil sa trénerovi i spoluhráčom

Zmiešané pocity po zdolaní Španielov mal po zápase hráč prešovského spojkového radu a slovenskej reprezentácie, dvadsaťtriročný Tomáš Rečičár.

Donedávna ho trápilo svalové zranenie. Na extraligový zápas v Hlohovci naostatok necestoval z vážnych rodinných dôvodov.

Nuž a práve tento dôvod podľa jeho slov poznačil výkon v dueli Európskej ligy.

V posledných sekundách prvej časti utešenou strelou upravil na polčasových 12:12. Jediný gól sa mu však málil.

„Rodinné dôvody, o ktorých bližšie nechcem hovoriť, sú ozaj veľmi vážne. Predovšetkým preto som nebol len v dianí na samotnom ihrisku, ale skôr mimo neho. Nuž a za takých okolností je veľmi ťažké odovzdať mužstvu, trénerovi i publiku to, čo očakávajú," uviedol Rečičár.

Trénerovi sa po tom, ako naňho bol dosť nepríjemný, keď schádzal z ihriska, ospravedlnil a rovnako aj spoluhráčom.

Snažil som sa síce všemožne, ale jednoducho to nešlo. Skrátka, hlavou som nebol v zápase. Podstatné ale je, že nad ťažkým súperom sme vyhrali,“ úprimne sa značne nie po zápasovom zaťažení zronený Rečičár vyjadril bezprostredne po stretnutí.

Začal anglicky, pokračoval poľsky

Hráči CD Bidasoa Irun sa po záverečnom hvizde maďarských rozhodcov do kabín v prešovskej haly rozhodne nehrnuli.

Väčšia časť tím ostala na lavičke. Ich najväčšia hviezda, urastený pivot už tridsaťosemročný Julen Aguinagalde, sa po siedmich rokoch pôsobenia v najlepšom poľskom mužstve Vive Kielce, vrátil do materského klubu na začiatku prebiehajúceho hádzanárskeho ročníka.

Odchovanec Bidasoi a niekdajší hráč viacerých popredných španielskych klubov, bol s piatimi gólmi na konte najlepší strelec Irunu v súboji s Prešov.

Keď sme ho oslovili, spustil najprv po anglicky, ale keď sme sa opýtali ako je na tom s poľským jazykom, zasmial sa a preladil na inú reč.

„Bol to veľmi zaujímavý a pre nás neľahký zápas. Prepásli sme v ňom úvodné minúty druhého polčasu a bolo potom veľmi ťažké dorovnať náskok domácich. Je to Európska liga, v ktorej sa chyby, aké sme vyprodukovali, neodpúšťajú," podotkol sklamane Aguinagalde.

Na zápasy, ktoré na európskej scéne v drese Kielcov proti Tatranu odohral si narýchlo nespomenul.

"Slovenský majster mal však vždy cveng a myslím, že ho stále má. Dôkazom je aj fakt, že vyhral aj nad nami. Želám mu aj ďalšie úspechy, pravda nie v odvete u nás v Irune,“ šibalsky podotkol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hráč Prešova sa po výhre kajal. Hviezda Španielov: Tu sa chyby neodpúšťajú